Γενική

«Ο Νόμος Ορίζει. Η Ηθική Επιβάλλει»

Κόντρα Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης με τους Πολίτες για την Αλλαγή για την διαδικασία επιλογής προσωπικού και προσλήψεων

Προκλητικά υβριστικό, ανακόλουθο και αναπόδεικτο χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης το πρόσφατο κείμενο των Πολιτών για την Αλλαγή αναφορικά με την διαδικασία επιλογής προσωπικού και προσλήψεων στον Δήμο. Σας παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου. Να σημειωθεί ότι η απάντηση της δημοτικής παράταξης δόθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι και περιέχεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας μας, όπου μπορείτε να την διαβάσετε.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
«Με ιδιαίτερη έκπληξη αναγνώσαμε στον τοπικό έντυπο τύπο και στην ηλεκτρονική σελίδα της δημοτικής παράταξης Ξάνθης «Πολίτες για την Αλλαγή», κείμενο προκλητικά υβριστικό, ανακόλουθο και αναπόδεικτο που θίγει την τιμή, την αξιοπρέπεια, την ηθική και τη δουλειά υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθη, μέλη του Συλλόγου μας, που απαρτίζουν κατά καιρούς τις Επιτροπές Επιλογής προσωπικού, όπως και τους εργαζομένους στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, που φυσικά δεν είναι ανώνυμοι. Απεναντίας είναι συγκεκριμένα πρόσωπα που ζουν, λειτουργούν, δραστηριοποιούνται, σταδιοδρομούν κοινωνικά και επαγγελματικά στην πόλη μας.
Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε βάσει ποιας Ηθικής, μπορείτε εσείς να εγγυηθείτε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού, τη στιγμή μάλιστα που εμφανίζεστε να περιφρονείτε το Νόμο, τις εγκυκλίους και τις διατάξεις, απαξιώνοντας με τρόπο εξευτελιστικό τη Νομική Γνωμοδότηση και προεξοφλώντας τη μεροληψία και ανηθικότητα των μελών της Επιτροπής Επιλογής βάλλοντας ευθέως κατά της τιμής και της υπόληψής τους, αποφέροντας προφανή ζημία στην κοινωνική τους ζωή και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Θέλουμε λοιπόν να σας πληροφορήσουμε ότι η διαδικασία επιλογής προσωπικού, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής προκήρυξης και της κείμενης νομοθεσίας- ανεξάρτητα αν εσείς δεν τις υπολήπτεστε- και τη διαφάνεια και την αξιοκρατία της, την εγγυώνται οι γνώσεις, η αμεροληψία, η αξιοπρέπεια και η ηθική των υπαλλήλων που απαρτίζουν την Επιτροπή Επιλογής και την αποδεικνύουν με τρόπο αναμφισβήτητο, αφού τα αποτελέσματα δημοσιοποιούνται και μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα ελέγξει αλλά και να τα προσβάλλει.
Εμείς αναγνωρίζουμε την εργασία, ως Ιερό Δικαίωμα των πολιτών που με αγώνες κατοχυρώθηκε συνταγματικά από την Πολιτεία και με αυτή την έννοια θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη κάθε ενέργεια πολιτικής καπηλείας και εκμετάλλευσής της, για λόγους φθηνού εντυπωσιασμού και μικροπολιτικής. Άμεσο αποτέλεσμα αυτής σας της τακτικής, που έντεχνα παραβλέπετε, είναι η ψυχική εξουθένωση όλων όσων προσδοκούν την εργασία, εντείνοντας την αγωνία και την ανασφάλειά τους .
Με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να ανακαλέσετε άμεσα το υβριστικό κείμενό σας και να δημοσιοποιήσετε τις απόψεις μας όπως ο Νόμος ορίζει και η Ηθική επιβάλλει».
Για το Δ..Σ.
Ο Πρόεδρος
Δ. Γαλανόπουλος
Η Γ. Γραμματέας
Καλλιόπη Τζανόγλου

Σχετικά Άρθρα