Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Την πρώτη της επικοινωνία με τους δημοσιογράφους της Ροδόπης και ορισμένους της Ξάνθης είχε χθες το μεσημέρι η νέα γενική γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα. Τα στελέχη της περιφέρειας την ανέμεναν το βράδυ της Τρίτης πλην όμως η βραδινή πτήση της στην οποία επέβαιναν επίσης ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης και ο δήμαρχος Αιγείρου Βαγγέλης Λίτσος δεν κατάφερε να προσγειωθεί λόγω καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν πάνω από το νησί της Σαμοθράκης. Έφτασε την Τετάρτη, συνομίλησε με κάποια στελέχη της περιφέρειας και θέλησε να ενημερωθεί από τον Κώστα Καλούδη, αναπληρωτή του γενικού διευθυντή της περιφέρειας ΑΜ-Θ καθώς και τον Τάσο Παράσχο, διευθυντή Πολιτικής Προστασίας.
Παρατηρητής της Θράκης

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης διοργανώνει τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων ποδοσφαίρου, ολιγόλεπτης διάρκειας μεταξύ των ομάδων: α) Της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, β) Μελών (ποδοσφαιριστών) του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, γ) Επίλεκτων ποδοσφαιριστών των τοπικών Σωματείων της Ε.Π.Σ. ΘΡΑΚΗΣ και δ) Ποδοσφαιριστών – Προπονητών μελών Διοίκησης Α.Π.Σ. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Π.Α.Ε.
Φωνή της Ροδόπης

Αναστάτωση προκάλεσε στον κλάδο των εκτελωνιστών του νομού Καβάλας η απόφαση της Διεύθυνσης του Τελωνείου Καβάλας για τον περιορισμό του χώρου τον οποίο χρησιμοποιούν προκειμένου να προετοιμάζονται και να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Τελωνείου. Με πρόσφατη απόφαση της η Διευθύντρια του Τελωνείου απομάκρυνε από τον ισόγειο χώρο του κτιρίου τα τραπέζια του υπήρχαν εκεί και τα οποία χρησιμοποιούσαν οι εκτελωνιστές προκειμένου να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το Τελωνείο. Αντίθετα τους παραχώρησε, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το χώρο που μέχρι πριν λίγες ημέρες χρησιμοποιούνταν ως χώρος καπνιστηρίου. Πρόκειται για έναν μικρό χώρο, χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις, ενώ πάνω απ’ όλα δεν χαρακτηρίζεται λειτουργικός. Όπως ήταν φυσικό οι εκτελωνιστές που εξυπηρετούνταν χρόνια τώρα με το συγκεκριμένο τρόπο, αντιδρούν μπροστά στην εξέλιξη αυτή η οποία όπως αναφέρουν περιορίζει τις δυνατότητες τους να εξυπηρετούνται εντός του χώρου του τελωνείου. Μάλιστα προετοιμάζουν επίσημη αντίδραση και διαμαρτυρία μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου. Κύριο αίτημα των εκτελωνιστών η παραχώρηση ενός χώρου κατάλληλου για την διεκπεραίωση των εργασιών τους και λειτουργικός έτσι ώστε να τους εξυπηρετεί χωρίς να τους δημιουργεί περεταίρω προβλήματα. Η ύπαρξη ενός χώρου, όπως υποστηρίζουν, ο οποίος θα είναι περισσότερο άνετος και λειτουργικός καλύπτοντας συγκεκριμένες και βασικές ανάγκες τους, θα συμβάλει τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του Τελωνείου.
Ξυράφι

Κινητικότητα, αγωνία, συγκίνηση, οι φωτογράφοι να δημιουργούν τον δικό τους κλοιό προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πιο ενδιαφέροντα ενσταντανέ, στην παλιά αίθουσα του αμφιθεάτρου της πρώην νομικής ένας τεράστιος συνωστισμός εν όψει της ορκωμοσίας των 73 αποφοίτων του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου. Βρεθήκαμε εκεί και συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του τμήματος τον Γιώργο Παπάζογλου, ο οποίος απομυθοποιεί τα πράγματα και λέει αλήθειες που δεν τις είπε από μικροφώνου για να μην πληγώσει τους αποφοίτους και να μην χαλάσει το γιορτινό κλίμα των παιδιών που αποχαιρετούν το πανεπιστήμιο, ανοίγοντας τα φτερά τους στον επαγγελματικό ορίζοντα.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα