Γενική

Ελένη Πυριλίδου: «Δεν υπάρχει το ενδιαφέρον που περιμέναμε»

Πολλοί οι προορισμοί, αλλά μειωμένο το ενδιαφέρον για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές
Τα χιονοδρομικά κέντρα ειδικά αυτόν τον καιρό που έχει ήδη χιονίσει, θεωρούνται από τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς, οι οποίοι μέχρι και τις αρχές Γενάρη παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα.
Όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα βρίσκονται μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο. Ο επισκέπτης, εκτός από τη φύση, μπορεί να απολαύσει και τις ανέσεις που προσφέρουν, τόσο στον εξοπλισμό, όσο και στην υποδομή ή απλά μπορεί να καθήσει να απολαύσει μικρές χαρές της καθημερινότητας, μέσα στην υπέροχη φύση. Στα περισσότερα χιονοδρομικά λειτουργούν αναβατήρες, οι οποίοι κάνουν ακόμη πιο εύκολη την πρόσβαση, για την απόλαυση της χιονοδρομίας.
Επίσης οι Ξανθιώτες φίλοι της χιονοδρομίας, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και χιονοδρομικά κέντρα των γειτονικών χωρών της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, όπου υπάρχουν επίσης οι ανέσεις για ένα όμορφο τριήμερο.
Ωστόσο, παρόλη την αφθονία των προορισμών, το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών δεν είναι το αναμενόμενο, αφού από τη μία η οικονομική κρίση και από την άλλη τα χίλια μύρια που λέγονται για τη νέα γρίπη, φαίνεται πως αποτελούν τροχοπέδη στα σχέδια των συμπολιτών μας, για ολιγοήμερες γιορτινές διακοπές.
«Σίγουρα δεν έχουμε την κίνηση που περιμέναμε. Για τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, αλλά για άλλους προορισμούς, όχι πολλά πράγματα. Οι πιο πολλοί είναι άτομα νεαρής ηλικίας, που μπορούν να πάνε στα χιόνια για σκι. Κάποια κίνηση παρατηρείται επίσης και σε ξένους προορισμούς, όπως η Ρώμη και το Παρίσι. Οι τιμές σε όλους τους προορισμούς είναι σχεδόν ίδιες με τις περσινές. Εξάλλου, δεν έχουμε παράπονα, τα οποία αφορούν σε αυτές. Ο κόσμος ξέρει, ότι αν θέλει να πάει κάπου, πρέπει να διαθέσει ένα χρηματικό ποσό», είπε η ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού πρακτορείου Ελένη Πυριλίδου.
Ενδεικτικά οι τιμές για το Παρίσι, ξεκινούν από τα 370 ευρώ, για τη Βιέννη περίπου από τα 500 ευρώ, ενώ για τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας και Τουρκίας, οι τιμές ξεκινούν από 230 ευρώ περίπου.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα