Γενική

Δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη του Ν. Ξάνθης

Ερώτηση Αλ. Κοντού στην Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τον αποκλεισμό της Αναπτυξιακής Ξάνθης από το LEADER

Ο αποκλεισμός της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ν. ΞΑΝΘΗΣ» από το διαγωνισμό για την επιλογή Τοπικών Προγραμμάτων LEADER είναι το θέμα της ερώτησης του βουλευτή ΝΔ Ξάνθης Αλέκου Κοντού στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ
«Με έκπληξη όλοι οι φορείς του Νομού Ξάνθης πληροφορηθήκαμε τον αποκλεισμό της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ν. ΞΑΝΘΗΣ- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ » από το διαγωνισμό για την επιλογή Τοπικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο του Άξονα 4: «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ « ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007- 2013».
Δεδομένου ότι η Αναπτυξιακή Ξάνθης ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό διαδικασίες, η πρόταση της αξιολογήθηκε θετικά από της αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και ο αποκλεισμός της εταιρείας θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη του Νομού Ξάνθης και απώλεια πόρων για την περιοχή που θα ξεπερνούν τα 6,5 εκ. ευρώ.
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1) Γιατί τελικά απερρίφθη η πρόταση της Αναπτυξιακής Ξάνθης;
2) Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει , προκειμένου τελικά να στηρίξει την ένταξη της πρότασης της Αναπτυξιακής Ξάνθης στο ανωτέρω πρόγραμμα;»

Σχετικά Άρθρα