Γενική

Κυριακάτικος προορισμός το παζάρι του Πόρτο Λάγος

Το δεύτερο σε ποικιλία του νομού Ξάνθης

Σε κυριακάτικο προορισμό έχει εξελιχθεί το Πόρτο Λάγος, λόγω του παζαριού, το οποίο λαμβάνει χώρα στον οικισμό «επίνειο της Ξάνθης», μπροστά στο λιμάνι, εδώ και αρκετά χρόνια
Κάθε Κυριακή δεκάδες έμποροι ενδυμάτων, καθώς και παραγωγοί οπωροκηπευτικών, πηγαίνουν από τα ξημερώματα στον παραθαλάσσιο οικισμό, με σκοπό να ετοιμάσουν την πραμάτεια τους, για να είναι έτοιμοι να δεχθούν τους εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι επισκέπτονται το παζάρι.
Η ποικιλία, η ποιότητα και οι τιμές σε αυτό, κρίνονται ικανοποιητικές, αφού οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά σχέδια και χρώματα και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές, σε σχέση πάντα με την προσφερόμενη ποιότητα των πραγμάτων. Στους δεκάδες πάγκους, ο επισκέπτης βρίσκει ό,τι θελήσει, σε μια γκάμα ενδυμάτων, η οποία περιλαμβάνει από εσώρουχα έως μπουφάν, ενώ και η ποικιλία σε παπούτσια είναι επίσης άκρως ικανοποιητική.
«Ερχόμαστε σίγουρα μία φορά το μήνα, μπορεί και παραπάνω. Τα πράγματα που πουλάνε εδώ έχουν ικανοποιητικές τιμές, ενώ και η ποιότητά τους είναι καλή. Ψωνίζω κυρίως καθημερινά ρούχα για όλη την οικογένεια. Σήμερα αγόρασα τρεις μπλούζες και ένα παντελόνι και έδωσα λιγότερα 50 ευρώ. Αν τα ίδια τα έπαιρνα από ένα κατάστημα, με αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα μόνο ένα παντελόνι. Σίγουρα συμφέρει στις τιμές. Κάποιοι λένε για την ποιότητα τους, ότι δεν είναι καλή. Είναι μια χαρά. Όσο και καλή να μην είναι η ποιότητα, θα σε «βγάλουν» ένα χειμώνα», είπε η κ. Κατερίνα, μιλώντας στην «ΧΝ».
Εκτός όμως από τα ρούχα, πολλοί κάτοικοι επισκέπτονται το παζάρι για τα προσφερόμενα φρούτα και λαχανικά, τα οποία και αυτά είναι φρέσκα και οικονομικά. Οι καταναλωτές μπορούνε να βρούνε κάθε είδος φρούτα και λαχανικά της εποχής ή ακόμα και μη εποχιακά.
«Τα φρούτα και τα λαχανικά που πουλιούνται είναι φρεσκότατα. Είναι παραγωγής τους και τα δίνουν με καλή τιμή, ίσως γι αυτό το λόγο. Είμαι πολύ ικανοποιημένη και ψωνίζω συχνά από δω. Βέβαια πηγαίνω και στη λαϊκή της Ξάνθης, αλλά έρχομαι και εδώ», δήλωσε στην «ΧΝ» η κ. Αφροδίτη.
Το παζάρι του Πόρτο Λάγος φαίνεται πως ανταγωνίζεται το αντίστοιχο της Ξάνθης, με ποικιλία, ποιότητα και τιμές εξίσου «δυνατές».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα