Γενική

Η πρώτη παραίτηση υπουργού του ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός!

Ήθελε να κάνει ρουσφέτια

Παραίτηση υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας, λίγο προτού ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για θέματα διαφάνειας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν χθες το μεσημέρι τηλεοπτικοί σταθμοί του κέντρου, υπήρξε διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία είχαν γίνει διευκολύνσεις προς τρίτα πρόσωπα από τον υφυπουργό.
Ο Ντίνος Ρόβλιας είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, ώστε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ο υπουργός Επικρατείας βρήκε ανεπαρκείς τις εξηγήσεις του υφυπουργού, με αποτέλεσμα ο βουλευτής Καρδίτσας να βρεθεί εκτός κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιβάλλον του κ. Ρόβλια ισχυρίζεται πως η πραγματική αιτία της παραίτησής του είναι το γεγονός ότι δύο μήνες μετά από τον σχηματισμό της κυβέρνησης δεν είχε αποκτήσει ακόμη συγκεκριμένες αρμοδιότητες στο υπουργείο.
Παρόλα αυτά, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν πως ο πρωθυπουργός (και κατά συνέπεια ο κ. Παμπούκης) δεν διέθεταν περιθώρια για να παρακάμψουν το σοβαρό πολιτικό ολίσθημα του πρώην- πλέον- υφυπουργού με τις ρουσφετολογικές μετατάξεις αστυνομικών και στρατιωτικών.
Ο ίδιος ο κ. Ρόβλιας σε κατ ιδίαν συζητήσεις παραδέχθηκε ήδη από το βράδυ της Δευτέρας ότι υπήρξε ζήτημα με τα περίφημα έγγραφα, καταλήγοντας με τη χαρακτηριστική φράση… «Ουδείς αναμάρτητος».

Σχετικά Άρθρα