Γενική

Επιθυμία πιστών της περιοχής η ανέγερσή του

Συνεχίζεται η ανέγερση του Ιερού Ναού των Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης

Σε προχωρημένο στάδιο ανέγερσης βρίσκεται ο Ιερός Ναός των Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης, της ομώνυμης ενορίας, στην περιοχή των παλιών εργατικών κατοικιών.
Η Ανέγερση του Ιερού Ναού, ξεκίνησε μέσα στο 2009, ύστερα από επιθυμία κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα συγκέντρωναν υπογραφές, με σκοπό την κατασκευή της εκκλησίας. Ο νεοαναγειρόμενος ναός βρίσκεται μπροστά από το 7 ο Γυμνάσιο Ξάνθης και θα εξυπηρετεί κατοίκους των συνοικιών παλιών εργατικών κατοικιών, πολιτείας και σιδηροδρομικού σταθμού.
Η κατασκευή ενός Ιερού Ναού στην περιοχή κρίθηκε απαραίτητη, ύστερα από την απότομη πληθυσμιακή αύξηση αυτής, αφού πλέον ο υπάρχων ναός του Αγίου Παντελεήμονα, που προϋπήρχε εκεί, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους νέους κατοίκους.
Πατέρας Κωνσταντίνος: «Σε όχι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, θα λειτουργήσουμε τον υπόγειο χώρο»
Ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού τοποθετήθηκε το Μάιο του τρέχοντος έτους και μέχρι σήμερα κατασκευάστηκε ο υπόγειος χώρος. Τα χρήματα για την ανέγερση του ναού βρέθηκαν από δωρεές πιστών και διατίθενται για αυτόν το σκοπό.
«Αρχικά προσφέρθηκαν δύο κυρίες, οι οποίες χορήγησαν ένα ποσό, εις μνήμη της αδερφής τους. Το ποσό το έδωσαν στο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα, ο οποίος με θρησκευτική ευλάβεια διαχειρίστηκε το ποσό αυτό και έφτασε ο ναός στο σημείο κατασκευής, που είναι σήμερα. Για να ολοκληρωθεί αυτή η φάση, υπήρξαν δωρεές και από άλλους συμπολίτες μας, τους οποίους όλους τους ευχαριστούμε. Φυσικά χρειάζονται και άλλα χρήματα, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις εργασίες», δήλωσε στην «ΧΝ» ο Εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης Πατέρας Κωνσταντίνος.
Ο χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών στο ναό δεν είναι γνωστός, αλλά σύντομα, όπως είπε και ο Πατέρας Κωνσταντίνος, θα λειτουργήσει ο υπόγειος χώρος, εξυπηρετώντας έτσι τους πιστούς.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα