Γενική

«Ανοιχτό» τις γιορτές το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σταυρούπολης

Δηλώσεις του Δημάρχου Γ. Καρασακαλίδη στην XanthiNews

Ο Δήμος Σταυρούπολης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αποφάσισε και ίδρυσε μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής δράσης της Δημοτικής Αρχής και βασίζεται στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους Νομούς της Υπερνομαρχίας, από τις οποίες έχει ζητηθεί να προσφέρουν τα αγαθά τους. Ο Δήμος Σταυρούπολης καλεί όλους τους πολίτες να δείξουν γι άλλη μια φορά έμπρακτα την αγάπη τους για το συνάνθρωπο.
Ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου που εφαρμόζει ο Δήμος Σταυρούπολης του Νομού Ξάνθης πρόκειται να αποτελέσει και τις ημέρες των γιορτών οικονομική ανάσα για τις οικογένειες που βρίσκονται σε δυσμενή κατάσταση.
Το Παντοπωλείο μετρά συνολικά 50 δικαιούχους οι οποίοι και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά για χαρούμενες γιορτές.
Γιώργος Καρασακαλίδης: «Το κοινωνικό παντοπωλείο τονώνει οικονομικά και κοινωνικά τους ανθρώπους, που το έχουν ανάγκη»
Σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια για την ανακούφιση αλλά και την στήριξη των ανθρώπων της περιοχής που έχουν άμεση ανάγκη από ηθική αλλά και από υλική υποστήριξη, η Δημοτική Αρχή ζήτησε τη βοήθεια κοινωνικά ευαισθητοποιημένων Βιομηχανιών, καταστημάτων τροφίμων, Ομοσπονδιών Εμπόρων, Σωματείων και διαφόρων άλλων φορέων του Νομού Ξάνθης.
Πολλοί είναι οι ιδιώτες που έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά, προσφέροντας μια ποσότητα από τα προϊόντα τους.
«Το μοίρασμα των προϊόντων που συλλέγονται, πραγματοποιείται βάσει των πραγματικών αναγκών των συνανθρώπων μας, οι οποίοι κατοικούν κοντά στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Σταυρούπολης. Δίνεται μια μερίδα φαγητό σε άτομα με προβλήματα υγείας ή σε άτομα, τα οποία είναι μόνα τους και είναι ανήμπορα. Κάθε μεσημέρι δίνεται από μια μερίδα φαγητό. Επίσης δικαιούχοι του συγκεκριμένου βοηθήματος είναι οι κάτοικοι απομακρυσμένων οικισμών, στους οποίους δίνεται μια τσάντα με τρόφιμα, περίπου κάθε 20 μέρες. Φυσικά, όλα αυτά μοιράζονται υπό τη μορφή δωρεάς», δήλωσε ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης, αναφερόμενος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
To Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στο κτίριο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης «ΝΕΣΤΟΣ- ΡΟΔΟΠΗ» και τα προσφερόμενα είδη αφορούν τροφή και ένδυση. Τα άτομα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα έχουν επιλεγεί από τις λίστες των εγγεγραμμένων απόρων που τηρούνται από το Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Υπάρχουν αυτοκίνητα της Δημοτικής Επιχείρησης τα οποία μεταφέρουν τα τρόφιμα στους δικαιούχους, που τα παραλαμβάνουν με την επίδειξη ειδικής κάρτας, η οποία τους έχει χορηγηθεί.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα