Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης να είναι τόσο «αφελείς», ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι από τη διάνοιξη του Τουριστικού δρόμου προς Βουλγαρία (και ειδικά μέρες Χριστουγέννων) θα ωφεληθούν μόνο οι Βούλγαροι και θα «βουλιάξει» ακόμη περισσότερο η αγορά της Ξάνθης; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Κι όμως αληθινό… Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης (σε συνεννόηση με τις Βουλγάρικες αρχές), ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κ.Τσιακίρογλου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ.Αλεξιάδης, αν και επίσημα δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα, θέλουν «πειραματικά» ανοίξει η τουριστική οδός από 23 έως 27 Δεκεμβρίου και να κάνει οι Ξανθιώτες και οι πέριξ κάτοικοι των γειτονικών Νομών… Χριστούγεννα στη Βουλγαρία!!!
Μαχητής

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στην αποπεράτωση του έργου της ενοποίησης των πλατειών και τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε τα συνεργεία να εργάζονται από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, όσο κρατάει το φως το ημέρας, προσπαθώντας όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί το έργο μια ώρα αρχύτερα, διότι δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, αν χαλάσει ο καιρός ακόμη περισσότερο, τότε οι εργασίες θα συνεχιστούν με πολύ μεγάλη δυσκολία!
Αδέσμευτη

Αντώνης Σαμαράς έχει προφανώς μπροστά του ένα δύσκολο έργο… Η δυσκολία δεν συνιστάται μόνο στην αναδι- οργάνωση του κόμματος, στην προσπάθεια επανάκαμψης των «απολωλότων» ψηφοφόρων και στην κυβερνητική τροχιά που πρέπει να επαναδιαγράψει ο λεγόμενος κεντροδεξιός χώρος. Έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει και έναν εσωτερικό αντίπαλο.
Θράκη

Eπιδείνωση των καιρικών φαινομένων ήδη γίνεται αισθητή από τους πολίτες και η Πολιτική Προστασία του Νομού και των Δήμων καλείται να προστατεύσει συνδράμοντας στους πολίτες αν αυτό απαιτηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Ταρενίδη υπεύθυνο για την πολιτική προστασία του νομού Ξάνθης Εμφανίσθηκαν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα στα ορεινά αλλά η κίνηση των αυτοκινήτων από και προς τον ορεινό όγκο πραγματοποιείται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα η Νομαρχία έχει προμηθευτεί 500 τόνους αλάτι και είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στην παρουσίαση τυχών ακραίων καιρικών φαινομένων.
Αγώνας

Μάνος Χατζιδάκις έχει χαρακτηριστεί ως «δεξιών» πολιτικών πεποιθήσεων, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η προσωπική φιλία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ωστόσο, ο μεγάλος καλλιτέχνης αποκαλεί τον εαυτό του «φιλελεύθερο αστό» και η στάση του προς πρόσωπα και καταστάσεις τον τοποθετεί πάνω από οποιοδήποτε στενόμυαλο χαρακτηρισμό. «Περιφρονώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα» γράφει ο ίδιος.
Εμπρός

Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα δηλητηρίασης από κατανάλωση άγριων μανιταριών, ο Μανιταρογνωστικός Σύλλογος Ξάνθης ανακοινώνει ότι τα δύο άτομα που νοσηλεύτηκαν πρόσφατα στο νοσοκομείο της πόλης μας, μετά από γεύμα με αυτοφυή μανιτάρια που μάζεψαν οι ίδιοι, δεν είναι μέλη του συλλόγου μας ούτε είχαν ποτέ καμία επαφή μαζί μας.
Ακρίτας

Σχετικά Άρθρα