fbpx
Γενική

«Μήνυμα» Σαμαρά προς τα στελέχη της ΝΔ

«Δεν θα δεχθώ κανένα πλήγμα σε βάρος της ενότητας»

«Δεν θα δεχθώ κανένα πλήγμα σε βάρος της ενότητας» είπε στους βουλευτές της ΝΔ, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Το μήνυμα που έστειλε κατά την πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ξεκάθαρο και απευθυνόταν προς το εσωτερικό της παράταξης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθεί κανένα πλήγμα σε βάρος της ενότητας της παράταξης και ταυτόχρονα χάραξε την αντιπολιτευτική γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα. Άσκησε επίσης δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
«Βρίσκομαι εδώ μπροστά σας με απόλυτη συναίσθηση του χρέους που έχω να διαφυλάξω την ενότητα της παράταξης», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ. Βάζω σφουγγάρι και σβήνω ότι ειπώθηκε πριν τις 29 Νοεμβρίου, επανέλαβε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν δικοί μου και μη, όλοι είμαστε το ίδιο». «Εντολείς αυτού του μηνύματος ενότητας είναι οι 800.000 που ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου», συμπλήρωσε. «Έχω διακηρύξει μετά την εκλογή μου ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», αλλά «δεν θα δεχθώ κανένα πλήγμα σε βάρος της ενότητάς μας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:
«Έχουμε μπροστά μας την ανασυγκρότηση της παράταξής μας. Δεν μας επιτρέπει η ιδεολογία και η νοοτροπία μας να υποκύψουμε σε πρακτικές λαϊκισμού».
«Συνεπής αντιπολίτευση»
Όπως επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, «συνεπής αντιπολίτευση δεν σημαίνει παθητική αντιπολίτευση». Δεν πρόκειται να δώσουμε «λευκή επιταγή» στο ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψουμε να βλάψει τη χώρα.
«Κανείς δεν θα θεωρεί δεδομένη ούτε την αντίθεσή μας, ούτε την στήριξή μας στην κυβέρνηση. Όσο δεδομένο σε θεωρούν τόσο λιγότερο σε υπολογίζουν», πρόσθεσε.
«Αύριο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «θα κληθούμε να κυβερνήσουμε αλλά όχι αυτοσχεδιάζοντας πάνω στη μιζέρια. Ξέρουμε ότι οι ιδέες μας υπερέχουν».
«Ό,τι μέτρο χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια του ο τόπος θα το στηρίξουμε, θα είμαστε και μαζί εκεί που πρέπει και απέναντι εκεί που χρειάζεται», ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιδοθούμε σε κοκορομαχίες στη βουλή για το ποιος θα πει την πιο πετυχημένη ατάκα».
Αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα δεχθεί την «ισοπεδωτική κριτική τους», αλλά θα την αποκρούσει.
«Αποκαλύπτεται ήδη η γύμνια του ΠΑΣΟΚ»
«Αποκαλύπτονται ήδη οι ασυνέπειες του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύπτεται η γύμνια του, δεν έχει σχέδιο, ούτε ετοιμότητα να πάρει μέτρα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.
«Τα κοστολογημένα και εξειδικευμένα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, τις αρμοδιότητες των υφυπουργών και τους νέους γενικούς γραμματείς περιμένει ο κ. Παπανδρέου να τους φέρει ο Άη Βασίλης», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Έχουν το θράσος να χρεώνουν στη δική μας διακυβέρνηση τη δική τους αβουλία».
«Ανευθυνότητα δεν επιδείξαμε ποτέ, λαϊκισμό δεν κάναμε, με τους θεσμούς δεν παίξαμε, λεφτά που δεν υπάρχουν δεν τάξαμε, ψεύτικες υποσχέσεις δεν μοιράσαμε», ανέφερε σχετικά με την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.
«Δεν είμαστε εμείς που ανακαλύψαμε ξαφνικά ότι η χώρα πρέπει να μπει στην εντατική», υπογράμμισε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως «έσπειρε τέτοια ανασφάλεια, που προκάλεσε πανικό κυρίως στις διεθνείς αγορές».
Κάνοντας νύξη και για την τακτική που έχει ακολουθεί ως τώρα η κυβέρνηση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε: «Τα πολλαπλά εξωτερικά μας μέτωπα είναι πολύ σοβαρά για να εξετάζονται στο πλαίσιο διμερών απροετοίμαστων επαφών μεταξύ αρχηγών κρατών».
Έκανε τέλος λόγο για «ανεπάρκειες» στη προχθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε μελλοντικά μέτρα. Μίλησε για «ευσεβείς πόθους» τους οποίους ο κ. Παπανδρέου εμφάνισε σαν πρόγραμμα, το οποίο χαρακτήρισε «πρόγραμμα- ευχολόγιο».
«Εμφάνισε την αποκλιμάκωση του χρέους να αρχίζει το 2012», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και διερωτήθηκε: «Ως τότε θα αυξάνεται;»
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως «έντυσε την αναβλητικότητα του με μια έκθεση γενικών ιδεών». «Σε τι μας καλεί να δώσουμε συναίνεση, στη γενικολογία και τα ευχολόγιά του;»

Σχετικά Άρθρα