fbpx
Γενική

Διαπίστωσαν επάρκεια αγαθών;

Μα καλά σε ποιο αιώνα ζούμε…

Κάποτε πρέπει να προχωρήσουμε λίγο πιο μπροστά στα θέματα της Ξάνθης. Και είναι ειρωνικό να διαβάζουμε ότι έγινε σύσκεψη για τη λειτουργία και την ενίσχυση της αγοράς, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στην οποία διαπιστώθηκε μάλιστα επάρκεια αγαθών. Αγαθά υπάρχουν, όμως χρήματα δεν έχει ο κόσμος να κατέβει στην αγορά!!!
Τι να την κάνεις της σύσκεψη για την κίνηση και την καλή λειτουργία της αγοράς της Ξάνθης, στη οποία συμμετείχαν εκτός από το Νομάρχη και οι αρμόδιοι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας, Εμπορίου και Δ/νση Ανάπτυξης. Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Τσιακίρογλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ι. Αλεξιάδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης κ. Γ. Μπατζακίδης, όπως επίσης οι αρμόδιοι Αντινομάρχες που επίσης συμμετείχαν είναι η οικονομική δυσπραγία που μαστίζει τους Ξανθιώτες.
Κατά τα άλλα, κατά την διάρκειά της σύσκεψης εξετάσθηκαν τα περί της καλής λειτουργίας της τοπικής αγοράς, της επάρκειας των αγαθών, της υγιεινής, της ασφάλειας και των τιμών, των τροφίμων, των ποτών, των παιχνιδιών και άλλων ειδών. Προσθέτως εξετάστηκαν θέματα ενίσχυσης της αγοράς, συγκράτησης του ντόπιου καταναλωτικού κοινού και προσέλκυσης καταναλωτών- η οποία βέβαια δεν επιτυγχάνεται με το άνοιγμα των συνόρων μας με την Βουλγαρία- ενώ τέθηκαν και ζητήματα ομαλοποίησης της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ημέρες αιχμής και προτάθηκε να υπάρξουν έκτακτα μέτρα διευκόλυνσης για την αποσυμφόρηση του κέντρου. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι ότι οι τιμές στην πλειοψηφία των αγαθών κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. (Και πιθανότατα με την αναδουλειά θα πέσουν ακόμη περισσότερο).

Σχετικά Άρθρα