Γενική

«Εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη»

Δήλωση Νομάρχη Ξάνθης για τα προβλήματα που φρενάρουν το αρδευτικό έργο

Ο Νομάρχης Ξάνθης μετά του νομικού παραστάτη της Νομαρχίας Ξάνθης, συναντήθηκε προχθές, με την εισηγήτρια και την βοηθό εισηγήτριας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της προσφυγής των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων. Η αίτηση ακύρωσης αφορά στο περιβαλλοντικό έργο της επαναφοράς των νερών στην πεδιάδα της Ξάνθης, η οποία γινόταν επί χιλιετίες μέχρι που διακόπηκε το 1955, βιαίως από ανθρώπινη παρέμβαση, όταν κατασκευάστηκαν τα αναχώματα.
Η πραγματική κατάσταση, τα αναχώματα που κατασκευάστηκαν από το 1955, η αποκατάσταση της ζημιάς που επέφεραν, αυτά, στις ποσότητες νερού μόνο προς την κατεύθυνση της Καβάλας και όχι της Ξάνθης, ήταν σημεία που εξηγήθηκαν και που αποδεικνύονται ανάγλυφα, ποικιλοτρόπως.
Ο βουλευτής Ξάνθης κ. Σ. Ξυνίδης, παρότι είχε τη βούληση, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, για λόγους ανεξαρτήτως θελήσεώς του, δήλωσε όμως την απόλυτη υποστήριξή του για την υλοποίηση του έργου.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης δήλωσε: «Η αποκατάσταση της λειτουργίας, που έκαναν τα νερά του Νέστου επί χιλιετίες στην πεδιάδα της Ξάνθης, την οποία εμπλούτιζαν έως το 1955, όταν κατασκευάστηκαν τα αναχώματα, είναι μεγίστη περιβαλλοντική υποχρέωση της κοινωνίας μας για τις γενιές που έρχονται. Αυτό που αφαιρέθηκε βιαίως σε ποσότητες νερού, λόγω των αναχωμάτων του 1955, πρέπει να αποκατασταθεί. Δεν πρόκειται για μεταφορά νερού, αλλά για επαναφορά ποσοτήτων νερού στον χώρο, όπως επί χιλιετίες γινόταν. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Σχετικά Άρθρα