Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Το όνειρο κάθε νέου που ολοκληρώνει τις σπουδές του, είτε στο λύκειο, είτε στο πανεπιστήμιο, είτε οπουδήποτε αλλού, είναι η εύρεση μιας εργασίας. Η αναζήτηση επαγγελματικής στέγης αποτελεί βασική επιδίωξη όχι μόνο των νέων, αλλά και των οικογενειών τους που διαπιστώνουν ότι η αγορά γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστική και οι απαιτήσεις πολλαπλασιάζονται.
Δυστυχώς, το όνειρο αυτό το ισοπέδωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε τέσσερα χρόνια. Δημιούργησε στρατιές ομήρων στον δημόσιο τομέα. Το αποτέλεσμα; Οι εργαζόμενοι έμεναν ανικανοποίητοι, δέσμιοι ενός εργασιακού καθεστώτος που δεν τους εξασφάλιζε απολύτως τίποτα κι από την άλλη, το δημόσιο συνέχιζε να δυσλειτουργεί.
Παρατηρητής της Θράκης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τηv απάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαρά, στον Πρωθυπουργό, προχώρησε σε δήλωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Κακή αρχή» έκανε με τη σημερινή του δήλωση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς, δυστυχώς δεν απέφυγε την εύκολη οδό μιας πολιτικής συμπεριφοράς που οδήγησε στη σημερινή κρίσιμη οικονομική κατάσταση, που αντιμετωπίζει η χώρα και βιώνει ο Ελληνικός λαός.
Με αυτή του τη στάση, ο κ. Σαμαράς ταυτίζεται απολύτως με τις πολιτικές της κυβέρνησης Καραμανλή. Τις πολιτικές που, δυστυχώς για τη χώρα και τους Έλληνες, εξέθεσαν σε τεράστιους κινδύνους κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Μιλάει ο κ. Σαμαράς, για «αστειότητα περί απειλών κατά της εθνικής μας κυριαρχίας». Αγνοεί ότι, με τις πολιτικές και τις επιλογές της η κυβέρνηση Καραμανλή, οδήγησε την χώρα δύο φορές σε επιτήρηση, και επομένως σε αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων;
Αγνοεί ότι, οι «παλινωδίες» της κυβέρνησης της Ν.Δ. κατέστησαν την Ελλάδα «αδύναμο κρίκο» στην κρίση και τις επιδιώξεις των διεθνών αγορών; Αγνοεί τα ψεύδη στα οποία κατέφυγε η προηγούμενη ηγεσία του κόμματος στο οποίο σήμερα ηγείται, προκειμένου απερχόμενη να αποκρύψει το πραγματικό εύρος του προβλήματος που κληροδότησε στον Ελληνικό λαό;
Φωνή της Ροδόπης

Ένας χρόνος πέρασε από τον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όμως φαίνεται πως το γεγονός αυτό του αδικοχαμένου παιδιού θα μείνει στην ιστορία ως διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά τις βίας της Αστυνομίας. Ευτυχώς στη Δράμα δεν σημειώθηκαν επεισόδια από τους διαδηλωτές. Σ’ αυτό όμως βοήθησε και η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, η οποία απλά φρόντισε να ρυθμίσει την κίνηση των οχημάτων και να μην έρθει σε επαφή με τα παιδιά που διαδήλωναν. Έτσι, μαθητές τεσσάρων σχολείων από τη Δράμα, μαζεύτηκαν τη Δευτέρα το πρωί, αρχικά στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου έκλεισαν και τους δρόμους, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα της Δράμας, όπου και διαμαρτύρονταν, πάντα ειρηνικά, φωνάζοντας τα γνωστά συνθήματα προς τους αστυνομικούς.Να σημειωθεί, πως τα παιδιά που πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Δράμας πρόσφεραν λουλούδια στους αστυνομικούς. Αυτό δείχνει σημάδια πολιτισμού, δηλαδή το να καταπολεμάς τη βία με την αγάπη προς τον άνθρωπο.
Ξυράφι

Δημότης Κομοτηναίων ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου;
Χειρονομία έμπρακτης επιλογής του να είναι Θρακιώτης
Κάνει πράξη την ευαισθησία του για την περιοχή επιλέγοντας να την έχει προσωπική του πατρίδα Περνά τον περισσότερο καιρό στην περιοχή μας, κατοικοεδρεύει στο κτήριο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στο κέντρο της πόλης, κινείται πολύ άνετα σε μαχαλάδες και οικισμούς που οι περισσότεροι αγνοούν ή θυμούνται μόνο την προεκλογική περίοδο.
Αγαπά ανθρώπους που υπερασπίζονται την παράδοση θα τον δείτε πάντα στους Ασκητές με τους Καππαδόκες, στην Μαρώνεια, στους Γιακάδες και σε άλλα χωριά, να ζει με απλούς ανθρώπους δικές τους στιγμές, να ενισχύει πολύτεκνες οικογένειες κι ανθρώπους που έχουν έφεση στην μάθηση, ενώ οι πρωτοβουλίες του στην ακριτική Ελλάδα ξεχωρίζουν. Στον ιδιόκτητο χώρο του στην Κομοτηνή στεγάζεται το μουσείο καλαθοπλεκτικής των Ρομά το μοναδικό στα Βαλκάνια. Εκεί φιλοξενούνται στον πολυχώρο δράσεις, εκδηλώσεις ποιότητας με αναφορές στους Πομάκους ή τους μη εφησυχασμένους ανθρώπους γενικότερα. ΒΑΖΕΙ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ
Θα θέλαμε να τον συναντήσουμε και να καταγράψουμε αυτή την απόφασή του να γίνει δημότης Κομοτηναίων επιλέγοντας την περιοχή να την έχει προσωπική του πατρίδα. Κατέθεσε χθες την σχετική αίτησή του ακολουθώντας την διαδικασία μεταδημότευσης και φυσικά δέχθηκε την ευχάριστη έκπληξη των υπαλλήλων του Δήμου, που δεν βλέπουν τέτοιες κινήσεις και κυρίως από επωνύμους όπως ο πρόεδρος της Μηχανικής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Καλώς στον συμπατριώτη μας λοιπόν.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα