Γενική

Εξοικείωση δημοτών στις νέες τεχνολογίες

Ημερίδες ενημέρωσης για το έργο τεχνολογίας του Δήμου Βιστωνίδας «Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών τουρισμού και πολιτισμού»

Πετυχημένες ήταν οι 3 προγραμματισμένες ημερίδες σε Γενισέα, Διομήδεια και Πολύσιτο. Στόχος των ημερίδων ήταν η ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου Βιστωνίδος για το έργο: «Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών τουρισμού και πολιτισμού» που υλοποίησε ο Δήμος Βιστωνίδος στα πλαίσια του Γ ΚΠΣ, συνολικού προϋπολογισμού 180.000,00 ευρώ.
Ο Δήμος Βιστωνίδος, στο πλαίσιο του Γ Κοινοτικού προγράμματος στήριξης που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας, προχώρησε στην δημιουργία ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης καθώς και «φάρων διαδραστικής ενημέρωσης» (info tubes), στα παρακάτω σημεία του δήμου:
Δημαρχείο Δήμου Βιστωνίδος- πλατεία Γενισέας
Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Διομήδειας- πλατεία Διομήδειας
Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Πολυσίτου- πλατεία Πολυσίτου
Με τους φάρους διαδραστικής ενημέρωσης, μέσω της τεχνολογίας Bluetooth παρέχονται δωρεάν ασυρματικές ζεύξεις μεταξύ φορητών συσκευών επικοινωνίας, όπως κινητά τηλέφωνα και PDA. Μόλις μια συσκευή κινητού τηλεφώνου βρεθεί εντός ακτίνας δράσης, αναγνωρίζεται και το σύστημα επικοινωνίας στέλνει ένα μήνυμα καλωσορίσματος, ενημερώνοντας τον παραλήπτη ότι είναι σε θέση να λάβει πληροφοριακό υλικό από τον Δήμο Βιστωνίδος. Ο χρήστης εφόσον επιθυμεί έχει πρόσβαση σε:
Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής
Τις αθλητικές εκδηλώσεις
Την τουριστική προβολή της περιοχής και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου
Ένα σύνολο χρήσιμων πληροφοριών για τον πολίτη και τον επισκέπτη τοπικού περιεχομένου όπως διευθύνσεις υπηρεσιών, Φαρμακείων κ.λπ.
Με την ολοκλήρωση των ευρυζωνικών δικτύων της διαδικτυακής πύλης και των φάρων διαδικτυακής ενημέρωσης, παρέχεται άμεση και ουσιαστική ενημέρωση στον πολίτη και στον επισκέπτη της περιοχής. Ενώ σε λίγο καιρό η πρόσβαση σε πληροφορίες πλοήγησης και δρομολόγησης, θα είναι πλέον δυνατή, με αποτέλεσμα την εξοικείωση των δημοτών στις νέες τεχνολογίες, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της περιοχής, σε όλο το Δήμο, σε όλους τους οικισμούς.
Ο Δήμος Βιστωνίδος μετά την προσέλευση και το ενδιαφέρον- κυρίως της νεολαίας- για το έργο θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε επιτόπιες ενημερώσεις στα σχολεία της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα