Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα σε ξενοδοχείο της πόλης μας, η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Αρμένιοι της Κομοτηνής» που αποτελεί έκδοση του «Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Ομίλου Αρμενίων Κομοτηνής». Παρόντες ο αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων της Ελλάδος Χορέν Δογραματζιάν, ο πρέσβης των Αρμενίων στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κ. Παράσχου, ο πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης Έβρου κ. Μηνόπουλος, ο νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αιγείρου κ. Λίτσος, ο πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και πλήθος Αρμενίων και όχι μόνο από την Κομοτηνή αλλά και από τη Θεσσαλονίκη.
Παρατηρητής της Θράκης

Όπως είχε γράψει η «Φωνή της Ροδόπης» στο φύλλο της Τρίτης (8/12), τα μέλη της δημοτικής παράταξης για το Δήμο «Αναγέννηση Κομοτηνής» και ο επικεφαλής της, Σταμάτης Μαρούδας, θα πραγματοποιούσαν εκστρατεία ενημέρωσης αλλά και καταγραφής των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών.
Κάτι τέτοιο έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας, όποτε μέλη της «Αναγέννησης Κομοτηνής» μοίρασαν φυλλάδια και ήρθαν σε άμεση επαφή με τους Κομοτηναίους προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα τους. Τα μέλη της «Αναγέννησης Κομοτηνής» ξεκίνησαν από την οδό Βενιζέλου, συνέχισαν στον πεζόδρομο της Ερμού ενώ έπειτα κατευθύνθηκαν στους υπόλοιπους πεζοδρόμους του κέντρου της πόλης μοιράζοντας 3.000 φυλλάδια ενώ σκοπός τους είναι να μοιραστούν συνολικά 10.000 φυλλάδια.
Φωνή της Ροδόπης

Βασικές αλλαγές στη δομή του κράτους προανήγγειλε η Κυβέρνηση. Αλλαγές που στόχο έχουν την καλύτερη λειτουργία του κράτους και τον εκσυγχρονισμό ενός απαρχαιωμένου κρατικού μηχανισμού που απέχει …παρασάγγας από αντίστοιχους προηγμένων Ευρωπαϊκών Κρατών. Ο νέος εκλογικός νόμος, οι ριζικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η σωστή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η ψήφος στους μετανάστες, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η θωράκιση των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας είναι τα κύρια θέματα πάνω στα οποία θα ρίξει όλο το βάρος του το πρώτο τη τάξει υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει στην επανίδρυση του κράτους.
Ξυράφι

Ο αντιδήμαρχος Αιγείρου θύμα ληστείας χθες το μεσημέρι στην Κομοτηνή
Η πολυπόθητη αγροτική επιδότηση όπως την πήρε από την ΑΤΕ έκανε φτερά μέσα από το αγροτικό φορτηγάκι όπου την «ασφάλισε στο κάθισμα του οδηγού» και πήγε ξένοιαστος για τσιπουράκι…
Κάποιος πρέπει να τον παρακολουθούσε, αφού όταν είδε να κλειδώνει το αυτοκίνητο και να απομακρύνεται έσπασε το τζάμι του συνοδηγού κι αφαίρεσε τον χαρτοφύλακα με τα χρήματα, τα βιβλιάρια, τις κάρτες και τις ταυτότητες και τα σχετικά χρήσιμα έγγραφα
Βλέπει το αυτοκίνητό του με σπασμένο το τζάμι του συνοδηγού και δεν το πιστεύει ότι ο φάκελος με τα 17.000 ευρώ αγροτική επιδότηση που πήρε από την Αγροτική Τράπεζα Κομοτηνής μέσα σε μία ώρα έκανε φτερά…
Ο Κώστας Τσατσαρίδης αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγείρου δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόσκληση φίλων του για ένα τσιπουράκι, καθημερινή συνήθεια που έχει γίνει καθεστώς όπου συζητούν τα καλά νέα της ημέρας. Μόνο που σ΄αυτή την πρόσκληση που είπε το «οκ» προηγουμένως είχε πάει στην ΑΤΕ της Κομοτηνής για να παραλάβει την επιδότηση των 17.000 ευρώ που την περίμενε εδώ και μήνες. Πήρε τα χρήματα, τα έβαλε σ΄ένα χαρτοφύλακα για να μην φαίνονται και προκαλούν και όλο μαζί το ντοσιέ και με άλλα έγγραφα που είχε βιβλιάρια τραπεζών, κάρτες, ταυτότητες, διπλώματα κλπ τα τοποθέτησε κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού για να μην φαίνονται. Κλείδωσε κι έφυγε σαν κύριος ο Κώστας Τσατσαρίδης που επέστρεψε ανυποψίαστος. Το αίμα του ανέβηκε στο κεφάλι όταν πλησιάζοντας το παρκαρισμένο αυτοκίνητό του σε κεντρικό σημείο της πόλης είδε ότι έπεσε θύμα διάρρηξης. Το μυαλό του άρχισε να δουλεύει με χίλια, για να επιβεβαιωθεί αυτό που φοβόταν. Όλα τα χρήματα και το ντοσιέ με τα έγγραφα έλειπε… Ο δράστης ή οι δράστες έκαναν καλή δουλειά και μάλλον γνώριζαν ότι εκεί υπήρχαν τα χρήματα. Ο Κώστας Τσατσαρίδης τηλεφωνεί στους δικούς του και τους ενημερώνει, ενώ δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένα τέτοιο ποσό έφυγε από τα χέρια του μέσα σε μια ώρα.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα