Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Τη διαβεβαίωση της επίλυσης του προβλήματος της εργασιακής αποκατάστασής τους πήραν δια στόματος του ιδίου υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη οι Συμβασιούχοι πυροσβέστες της χώρας κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής κινητοποίησης που είχαν την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη. Μάλιστα, κατά το πλείστον, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα απορροφηθούν στο νέο Σώμα που δημιουργείται πανευρωπαϊκά και αφορά στην πολιτική προστασία, ενώ οι υπόλοιποι θα προσληφθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Παρατηρητής της Θράκης

Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα ονόματα των 13 νέων περιφερειαρχών της χώρας την Τετάρτη (9/12). Νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ορίστηκε η Θεοδώρα Κόκλα. Ποια είναι η Θεοδώρα Κόκλα : Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Διαχείριση. Είναι Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (Κ.Ε.Δ.Ε.) και μέλος της Ειρηνευτικής Πρωτοβουλία Γυναικών Ελλάδας – Τουρκίας – Κύπρου, (WINPEACE). Ιδρυτικό μέλος και για μία δεκαετία μέλος του Δ. Σ. – Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων- της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (Ε.Δ.Ε.Μ.). Μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και υπεύθυνη για την περίοδο 1999-2002 του σχεδιασμού και συντονισμού των δράσεών του. Την τελευταία διετία ασχολήθηκε με θέματα παιδείας ως συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα, Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέα του Τομέα Παιδείας. Κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας διετέλεσε ειδική σύμβουλος της Υφυπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κας Ροδούλας Ζήση. Επίσης διετέλεσε Διευθύντρια του γραφείου Αθηνών της Προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ίσων Ευκαιριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κας Άννας Καραμάνου, και στην πρώτη περίοδο της θητείας της Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος, περιφερειακής ανάπτυξης και ίσων ευκαιριών γυναικών και ανδρών.
Φωνή της Ροδόπης

Αξιόλογη δίχως άλλο η προσπάθεια της δημιουργίας θεατρικής ομάδος από τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος» Δράμας, που έκανε χθες την παρθενική της εμφάνιση με την θεατρική παράσταση, που είναι βασισμένη στο έργο «Η ΛΥΤΡΩΣΗ» του εκπαιδευτικού – συγγραφέα Γ. Δεϊμερτζόγλου (σχετικό ρεπορτάζ για το έργο δημοσιεύει σήμερα το «Ξ» στη σελίδα 13). Θα θέλαμε λίγο να σταθούμε στην πορεία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας, που από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει να επιδείξει μια αξιοζήλευτη δράση. Είναι μια κυψέλη ανθρώπων που μέσα από το έργο της διατηρείται αναλλοίωτη η ιστορία των προγόνων μας από την Μικρά Ασία και μεταλαμπαδεύονται οι αξίες και τα ιδανικά της ταλαιπωρημένης εκείνης γενιάς στους νεώτερους. Με λίγα λόγια είναι ένας Σύλλογος με πολυκύμαντη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και όχι Σύλλογος «σφραγίδα» από τους ουκ ολίγους που υπάρχουν, οι οποίοι περιορίζονται απλά στους χορούς και στις συνεστιάσεις. Το ευχάριστο για το Νομό Δράμας είναι ότι οι Σύλλογοι «σφραγίδες» είναι μειοψηφία και στην πλειονότητά τους είναι σύλλογοι που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των μελών τους, προσφέροντας με ανιδιοτέλεια και αγάπη τα μέγιστα στην κοινωνία του ακριτικού μας τόπου.
Ξυράφι

Σε χαρούμενη ατμόσφαιρα, οικογενειακή, συναντήσαμε χθες αμέσως μετά την ορκωμοσία στη Νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, χαλαρό, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, που γιόρτασε με την οικογένειά του τις δύο κόρες, την σύζυγο και φίλους την λήψη του πτυχίου του γιου του Αλέξανδρου. Ήταν μια αφορμή να τον κάνουμε να θυμηθεί τα δικά του φοιτητικά χρόνια, να δώσει τις ευχές του αυτές οι φιλίες να σφυρηλατήσουν σχέσεις ζωής και στα νέα παιδιά και να ευχηθεί καλή σταδιοδρομία σε μια κοινωνία όπου όλοι έχουν την ευθύνη και κυρίως οι πολιτικοί για να οικοδομήσουν συνθήκες απασχόλησης. Βρεθήκαμε στο γιορτινό γεύμα που δόθηκε σε ταβερνάκι των Υφαντών και του αποσπάσαμε την συνέντευξη που ακολουθεί, ενώ φωτογραφήθηκε για το «Χ» με τα αγαπημένα του πρόσωπα.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα