Γενική

Σφάξιμο με το βαμβάκι τα αστεία Δημάρχου- Χ. Πούλιου

Πολύωρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Την πεποίθησή του, ότι σύντομα η παράταξη «Πολίτες για την αλλαγή» θα είναι η νέα Δημοτική Αρχή της Ξάνθης, εξέφρασε ο επικεφαλής αυτής Χρήστος Πούλιος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος αντάλλαξαν «μπηχτές» με χιουμοριστικό ύφος, οι οποίες αφορούσαν τόσο στην πορεία της Συμπολίτευσης, όσο και στη συμπεριφορά της Αντιπολίτευσης.
Με «αστειάκια» και από τις δύο πλευρές λοιπόν, ξεκίνησε η συζήτηση των 45 θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, τα περισσότερα των οποίων χαρακτηρίστηκαν θέματα ρουτίνας.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με δύο ερωτήματα από τη μεριά της Μείζονος Αντιπολίτευσης, από τα οποία το πρώτο αφορούσε στην απόκλιση του χρονοδιαγράμματος για το έργο της ενοποίησης των πλατειών και το δεύτερο στην πρόωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς Μιχαήλ Βόγδου και Ηρώων, χωρίς να πραγματοποιούνται εργασίες.
«Πραγματικά είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει στις οδούς Μιχαήλ Βόγδου και Ηρώων. Οι δρόμοι αυτοί έκλεισαν εδώ και πάνω από ένα μήνα, χωρίς να δούμε το διάστημα αυτό να πραγματοποιείται το παραμικρό έργο. Γιατί; Στην ουσία, οι δύο αυτοί δρόμοι χρησιμοποιούνται σαν αποθήκες, με τους καταστηματάρχες να διαμαρτύρονται, ότι χάνουν εισόδημα», ήταν τα λόγια του Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Χρήστου Πούλιου, αναφερόμενος στην πορεία του έργου.
Μιχάλης Στυλιανίδης: «Εμείς δεν ξέρουμε ούτε τις θέσεις σας για αυτό το έργο»
Με αυτήν τη φράση ξεκίνησε την απάντησή του ο Δήμαρχος Ξάνθης στις ερωτήσεις του κ. Πούλιου, υπενθυμίζοντας ότι υπήρχε ομοφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοποίηση του έργου, αφού δεν ακούστηκαν φωνές για την αποδοχή ή μη της ενοποίησης των πλατειών.
«Η πρώτη φάση του έργου έχει τηρηθεί. Η ενοποίηση είναι στολίδι για την καρδιά της Ξάνθης και θα δικαιωθεί η επιλογή μας αυτή. Είμαι βέβαιος ότι το κέντρο της πόλης θα γίνει «μαγνήτης» επισκεπτών. Υπάρχει καθυστέρηση στις εργασίες. Το όλο έργο όμως προχωρά και θα παραδοθεί έγκαιρα. Όσο αναφορά στους επαγγελματίες, ζητάμε την κατανόησή τους και ο Δήμος Ξάνθης θα εξετάσει πολύ σύντομα τρόπους για την οικονομική τους στήριξη», είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, απαντώντας στον Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Χρήστο Πούλιο, ο οποίος δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις, χαρακτηρίζοντάς τες λειψές.
«Μακρά η συζήτηση για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του 2010»
Περίπου ένα δίωρο κράτησε η συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, το οποίο αφορούσε στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος για το 2010.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης μίλησε για αρκετά έργα που πραγματοποιούνται στο Δήμο, ο οποίος εκμεταλλεύεται πάρα πολλά προγράμματα, καθώς και την εισροή πρόσθετων πόρων, μιας και γενικά υπάρχει μείωση πόρων κατά 10% της Κ.Α.Π. και κατά 20% της Σ.Α.Τ.Α., λόγω της γενικότερης οικονομικής στενότητας που παρατηρείται. Επίσης τόνισε ότι τα έργα των ασφαλτοστρώσεων και των ρευματοδοτήσεων των οικισμών θα προχωρήσουν κανονικά, ειδικά των ρευματοδοτήσεων, παρόλο που δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά της Περιφέρειας.
Η Μείζονα Αντιπολίτευση, διά στόματος Θανάση Ξυνίδη, μίλησε για «φούσκωμα» του τεχνικού προγράμματος, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ ο Επικεφαλής αυτής Χρήστος Πούλιος είπε ότι, τα τεχνικά έργα είναι μία αλυσίδα, η οποία νοσεί.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα