Γενική

Κινηματογραφόφιλοι από όλη την ΑΜΘ το παρακολούθησαν

Πετυχημένο το Τέταρτο Φεστιβάλ Ταινιών Γαλλικού Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το 4 ο Φεστιβάλ Ταινιών Γαλλικού Κινηματογράφου στην Ξάνθη.
Κινηματογραφόφιλοι από την Ξάνθη αλλά και απ ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη παρακολούθησαν ταινίες γνωστών Γάλλων δημιουργών (Abdellatif Kechiche, Luc Jacquet, Pascal Thomas κ.ά.) και πέρασαν ευχάριστα την ώρα τους, γνωρίζοντας παράλληλα σημαντικά στοιχεία για τη ζωή, την καθημερινότητα και τον πολιτισμό της Γαλλικής κοινωνίας.
Το φεστιβάλ ήταν συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, το οποίο και εκπροσώπησε στην εναρκτήρια παράσταση, ο μορφωτικός ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Λυκ Βερί και του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης.
Το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου που θεωρείται θεσμός πλέον στην Ξάνθη, προσελκύοντας κάθε φορά όλο και περισσότερους φίλους, ανανέωσε το ραντεβού του για την 5 η διοργάνωση το 2010 πάντοτε στο φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Συνεχίζεται όμως στα πλαίσια του Φεστιβάλ έως τις 21 Δεκεμβρίου 2009, η έκθεση φωτογραφίας του Ιδρύματος Yann Arthus- Bertrand με θέμα: «Βιοποικιλότητα»
Η έκθεση αποτελείται από 21 φωτογραφίες με λεζάντες στα ελληνικά και στα γαλλικά και από 2 ντοκιμαντέρ (διάρκειας 22):
Biodiversité et Humanité / Βιοποικιλότητα και ανθρωπότητα
(Fondation Nicolas Hulot- pour la nature et l’Homme / Ιδρυμα Nicolas Hulot- για τη φύση και τον Άνθρωπο)
Le défi pour la Terre / Η πρόκληση για τη Γη
(Fondation Nicolas Hulot- pour la nature et l Homme / Ιδρυμα Nicolas Hulot- για τη φύση και τον Άνθρωπο), που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και προβάλλονται πρωινές ώρες στο ίδρυμα.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00- 15:00 και την Πέμπτη 18:00- 21:00.
Η έκθεση και οι προβολές των ντοκιμαντέρ πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη», στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου, στην περιοχή παλαιών καπναποθηκών Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα