Γενική

Δεν τιμούν έτσι τη μνήμη του Αλέξη

Επεισόδια με πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα προκάλεσαν στην Ξάνθη ταραχοποιά στοιχεία- Μικρές ζημιές σε κτίρια και οχήματα

Μικρής έκτασης επεισόδια προκάλεσαν ταραχοποιά στοιχεία στην Ξάνθη, στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για την επέτειο του ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η πορεία μνήμης ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής με ειρηνικές διαθέσεις, κατευθυνόμενη σε δρόμους της Ξάνθης, υπό τη διακριτική παρουσία των Μ.Α.Τ. Στο τέλος της πορείας μικρή ομάδα νεαρών, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία, κατευθύνθηκαν στη βόρεια είσοδο του πολυτεχνείου, όπου έκλεισαν τη Βασιλίσσης Σοφίας με οδόφραγμα από κάδους απορριμμάτων, τους οποίους έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το σημείο.
Στην περιοχή έφτασε διμοιρία των Μ.Α.Τ., η οποία επενέβη όταν 3- 4 νεαροί, φορώντας κουκούλες, πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς. Νωρίτερα η ομάδα των νεαρών έριξε πέτρες στο κτίριο της Δ.Ε.Η, καθώς και σε κάποια σταθμευμένα οχήματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Οι νεαροί αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς το πολυτεχνείο, όπου και παρέμειναν για αρκετές ώρες αργότερα.
«Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα»
Την ώρα της επέμβασης των αστυνομικών, η ομάδα των νεαρών, οι οποίοι κάποιοι εξ αυτών φορούσαν κουκούλες, πέταξαν δακρυγόνα ενάντια στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στην περιοχή να γίνει αποπνικτική.
Το σύννεφο των δακρυγόνων, λόγω του βοριά που έπνεε, κατευθύνθηκε έως την κεντρική πλατεία, προκαλώντας πρόσκαιρα αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και προβλήματα όρασης στους περαστικούς.

Σχετικά Άρθρα