Γενική

«Η λειτουργία της πόλης δεν είναι φιλική»

Μήνυμα Πολιτών για την Ξάνθη για την ημέρα ΑΜΕΑ

Στη δυσλειτουργία της πόλης που κάνει δύσκολη την καθημερινότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, αναφέρεται η δημοτική παράταξη Πολίτες για την Ξάνθη στο μήνυμα της, για την ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα σημειώνει:
«Η Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ορίστηκε ως διεθνής ημέρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες(ΑΜΕΑ). Στα πλαίσια αυτής της ημέρας γίνονται πολλές εκδηλώσεις με σκοπό να στραφεί η προσοχή όλων μας στην ύπαρξη και τα δικαιώματα αυτών των συμπολιτών μας. Η έκφραση της ευαισθησίας μας δεν αρμόζει να γίνεται με διάθεση συμπόνιας ή φιλανθρωπίας αλλά οφείλει να θέτει προτεραιότητες και στόχους για την ισότιμη συμμετοχή των ΑΜΕΑ στην κοινωνική ζωή.
Δυστυχώς, η λειτουργία της πόλης της Ξάνθης δεν είναι φιλική απέναντι σ αυτές τις ομάδες των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα σε όσους έχουν κινητικά προβλήματα. Η καταπάτηση των ελεύθερων χώρων, η «έργω» κατάργηση των πεζοδρόμων, η κατάληψη των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα και οχήματα έχει καταστήσει την μετακίνηση των πεζών σχεδόν απαγορευτική. Η πόλη της Ξάνθης, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου της, έχει περιορίσει στα σπίτια τους όσους δεν έχουν την ευκολία να κινηθούν με τα πόδια στους δρόμους της.
Είναι καθήκον της οργανωμένης πολιτείας και ιδιαίτερα του Δήμου Ξάνθης να εξασφαλίσει την ελεύθερη μετακίνηση των ΑΜΕΑ σε όλη την πόλη της Ξάνθης. Η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ» προτρέπουμε να λιγοστέψουν περισσέψουν για μια φορά τα λόγια και να προχωρήσουμε σε πράξεις δείχνοντας ότι το ενδιαφέρον μας δεν είναι υποκριτικό».

Σχετικά Άρθρα