Γενική

Βουλγαρία και Τουρκία δημοφιλείς προορισμοί

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κοντεύουν- Για πού «ετοιμάζονται» οι Ξανθιώτες;

Λιγότερες από 20 μέρες απομένουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ήδη οι Ξανθιώτες κάνουν σχέδια για τις διακοπές τους.
Οι πολίτες καθημερινά «βομβαρδίζονται» από δεκάδες προσφορές ταξιδιωτικών πρακτορείων, οι οποίες τους υπόσχονται αξέχαστες διακοπές σε τουριστικά θέρετρα της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού. Ζαγοροχώρια, λίμνη Πλαστήρα, Νυμφαίο, Καρπενήσι και Πήλιο, φαίνεται ότι αποτελούν καλούς προορισμούς για τους Ξανθιώτες και γενικότερα για τους Βορειοελλαδίτες, ενώ από τους προορισμούς του εξωτερικού, τα «ηνία» φαίνεται να τα κρατούν τα χιονοδρομικά κέντρα της γειτονικής Βουλγαρίας, καθώς φυσικά και η Κωνσταντινούπολη.
Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ξάνθης «βρίθουν» πακέτων προσφορών, τα οποία υπόσχονται αξέχαστα τριήμερα και τετραήμερα σε πολυτελείς και χιονισμένους προορισμούς, απευθυνόμενα φυσικά σε όλα τα βαλάντια. Στα 190 ευρώ είναι η τιμή εκκίνησης για χιονοδρομικά κέντρα της γειτονικής Βουλγαρίας, ενώ από παρόμοιες τιμές ξεκινούν και οι εκδρομές για τη «Βασιλεύουσα». Από κει και μετά οι τιμές ανεβαίνουν, ανάλογα με το ξενοδοχείο και το τι υπηρεσίες περιλαμβάνονται σε αυτά.
«Υπάρχουν πολλές προσφορές, ανάλογα με το τι ψάχνει ο καθένας. Οι τιμές είναι αρκετά καλές και μάλιστα συμπεριλαμβάνουν μέσα και διάφορα, όπως μονοήμερες επισκέψεις, το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, ημιδιατροφή κ.τ.λ. Πιστεύω ότι, με περίπου 800 ευρώ, ένα ζευγάρι μπορεί να «βγάλει» το τετραήμερο, μαζί με τα εισιτήρια», λέει ο κ. Κώστας, ο οποίος ετοιμάζεται για την Κωνσταντινούπολη.
«Για κάποιους βέβαια, προέχουν άλλα έξοδα»
Κατά κοινή ομολογία, οι τιμές για τις εξορμήσεις σε γειτονικούς προορισμούς είναι αρκετά καλές και απευθύνονται στο γενικό σύνολο των πολιτών. Κάποιοι όμως προτιμούν να καθίσουν στα… οικεία εδάφη, αφού η οικονομική στενότητα και οι γνωστές άγνωστες υποχρεώσεις, τους αναγκάζουν να μην απομακρυνθούν από τις εστίες τους.
«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για εκδρομές. Τα έξοδα «τρέχουν», περιμένοντας το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο ούτε καν θα φτάσει να καλυφθούν. Προέχουν άλλα έξοδα. Είναι πιο καλά να δώσουμε κάτι παραπάνω σε κάρτες και σε δάνεια τραπεζών, παρά να πάμε κάπου για τέσσερις ημέρες. Φυσικά δεν το συζητάμε. Εννοείται, μακάρι να μπορούσαμε να πάμε κάπου. Δεν πειράζει. Του χρόνου αν είμαστε γεροί», είπε η κ. Αμαλία, αναφερόμενη στις διακοπές των γιορτών.
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί, οι οποίοι θα επισκεφθούν σπίτια συγγενών και φίλων, ξεφεύγοντας και πάλι για λίγο από την καθημερινότητα.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα