Γενική

Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ στις 17 Δεκεμβρίου

Καταγγελία της ΕΣΑΚ προς στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει η παράταξη που στηρίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καθώς αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία στις 17 του μηνός, πρώτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο εργοδοτικός- κυβερνητικός συνδικαλισμός της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά. Τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη η ΕΣΑΚ (παράταξη στο ΕΚΞ που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ) κατέθεσε επιστολή προς τη Διοίκηση του ΕΚΞ για να συζητηθεί η 24 ωρη πανελλαδική απεργία που καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, μετά την άρνηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν απεργία. ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ απορρίψανε όχι μόνο την ουσία της πρότασης αλλά και τη δυνατότητα να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση της Διοίκησης.
Κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστής, κάθε εργαζόμενος ας αναλογιστεί τον προδοτικό προς τα συμφέροντα των εργαζομένων ρόλο της Διοίκησης του ΕΚΞ.
Η ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης- ΝΔ- κεφαλαίου- Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εργασιακά- ασφαλιστικά μας δικαιώματα χρειάζεται και τους Εφιάλτες της στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Με αυτόν τον τρόπο κατορθώνουν όλα αυτά τα χρόνια να περνάνε τα αντεργατικά μέτρα τους.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους.
Καλούμε τα σωματεία του Νομού να κάνουν πέρα τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό της Διοίκησης του ΕΚΞ και είτε μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν απόφαση για 24ωρη απεργία είτε μέσα από συνεδριάσεις των Δ.Σ. να πάρουν απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, πρώτη μέρα συζήτησης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού στη Βουλή.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.ΑΜΕ 17 Δεκέμβρη 11π.μ.
στην πλατεία Ελευθερίας».

Σχετικά Άρθρα