Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Ενδιαφέρον το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το Ποντίκι για την συμφωνία που έχουν συνάψει ο πρωθυπουργός και ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. για να κλείσουν παλιούς «δύσοσμους» και να εδραιώσουν ένα νέο «πεντακάθαρο» και υπό την αιγίδα τους πολιτικό σκηνικό, αποκαλύπτει το «Π». Οι πρώτες… νύξεις για επιχείρηση «καθαρά χέρια» που θα αποκαθάρει το πολιτικό προσωπικό από το άγος υποθέσεων όπως της Siemens, του Βατοπεδίου, των ομολόγων έγιναν στην πρώτη τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ.
Μαχητής

Και για να γίνω πιο σαφής θα σας δώσω τις δικές μου εξηγήσεις…
Η κυρία Μπακογιάννη άρχισε να χάνει από την ημέρα που άρχισε να παρουσιάζει τα στελέχη που τη στήριζαν και την υποστήριζαν σε αυτήν την εκλογική της μάχη. Μέχρι τότε, ο Αντώνης Σαμαράς υπολείπονταν της Ντόρας Μπακογιάννη κατά πολύ. Μόλις όμως έγινε γνωστό στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, στους απλούς ψηφοφόρους ότι, όλοι όσοι πίκραναν, διέσυραν παράταξη, κυβέρνηση, κόμμα και οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, τότε οι περισσότεροι Νεοδημοκράτες τάχθηκαν στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά! Από εκείνο το χρονικό διάστημα και μετά, βλέπουμε μια κατακόρυφη άνοδο του Αντώνη Σαμαρά και μία συρρίκνωση της Ντόρας Μπακογιάννη…
Αδέσμευτη

Πληροφορίες από την γειτονική Κομοτηνή αναφέρουν πως ενδέχεται αποχώρηση του πολιτευτή Αχμέτ Ιλχάν από τη Νέα Δημοκρατία… Ο κος Ιλχάν υποστήριξε την υποψηφιότητα Μπακογιάννη και έκανε μεγάλο αγώνα καταφέρνοντας ένα μοναδικό για την περιφέρεια ποσοστό της τάξης του 86% των μουσουλμανικών ψήφων του Ν. Ροδόπης να πάνε «μονοκούκι» στην Ντόρα! Παραμένει βέβαια και η δήλωση του Ιλχάν πως θα στήριζε την κα Μπακογιάννη γιατί… τα έδωσε ΟΛΑ ότι της ζητήθηκε για την μειονότητα! Αλήθεια είναι ότι η υποψηφιότητα Σαμαρά πολεμήθηκε λυσσαλέα από την Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής μιας και ο Μεσσήνιος πολιτικός, ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δεν δέχθηκε υποψήφιους βουλευτές από την μειονότητα στους κόλπους της «Πολιτικής Άνοιξης»… Γνωρίζοντας, πως οποιαδήποτε επιλογή στην συνέχεια θα του «έβγαινε» τουρκική!
Θράκη

Το φαινόμενο αυτό διαπίστωσαν τα μέλη του συλλόγου για την διάσωση και προστασία της Π. Πόλης και γι’ αυτό ανέλαβαν τη σύνταξη ενός κειμένου, όπου επισημαίνουν ότι ομάδες του πληθυσμού κινδυνεύουν από αυτή την κατάσταση, κάνουν κακό στην εικόνα της πόλη μας και καλούν τους ξανθιώτες με καλή διάθεση να συμβάλουν στον περιορισμό των σταθμευμένων αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια, μιας και η βελτίωση της κατάστασης είναι υπόθεση όλων μας. Μάλιστα, συγκεντρώνουν υπογραφές πολιτών, ώστε να υπάρξει μια μαζική δραστηριοποίηση και να ασκήσουν πίεση στις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν για την τήρηση του νόμου και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.
Εμπρός

Απάντηση του Βουλευτή Ξάνθης και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού σε ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ.
«Στις πρώτες 30 ημέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ακούσαμε τον εκπρόσωπό της να υποστηρίζει πως , ήδη, έγινε σημαντικό έργο , σημαντικότερο από αυτό που είχε γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Στις 40 ημέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ακούσαμε τον εκπρόσωπό της εκ νέου να υποστηρίζει ότι “δρομολογήθηκαν όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια».
Αγώνας

Μεγάλος σάλος έχει ξεσπάσει σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στην Θεσσαλονίκη και στην θέση του να τοποθετήσει δυο υφυπουργεία, τα οποία μπορεί μεν να παράγουν το ίδιο έργο, αλλά δεν θα αποδεικνύουν τελικά στους δύσπιστους πολέμιους της περιοχής μας, πως η Θράκη και η Μακεδονία Υπάρχουν και είναι Ελληνικές.
Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό προχώρησε ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του, σε αυτό το τεράστιο λάθος, κατά την προσωπική μου άποψη, αλλά πιστεύω πως θα πρέπει άμεσα να επανέλθει το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στην φυσική του θέση. Την Θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη δυστυχώς για το θέμα αυτό, δεν μπό¬ρεσα να την πληροφορηθώ, καθώς είναι πλέον απίθανη η επικοινωνία μαζί του, έστω και δια τηλεφώνου, αλλά φρόντισα να μάθω την άποψη του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα