Γενική

«Τα «παπαγαλάκια» υποτιμούν την αντίληψη των πολιτών»

Απάντηση του Βουλευτή Ξάνθης και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού σε ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ.

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή κου Αλέκου Κοντού στη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σχετικά με τις κατηγορίες που του εκτόξευσε. Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τα «παπαγαλάκια», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, να μην εκτρέπουν τον πολιτικό διάλογο σε θέματα που τους έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του.
Ο ίδιος αναφέρεται στο κυβερνητικό έργο του ΠΑΣΟΚ κάνοντας σκληρή κριτική. Αναλυτικά η απάντηση του κου Κοντού έχει ως εξής:
«Στις πρώτες 30 ημέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ακούσαμε τον εκπρόσωπό της να υποστηρίζει πως, ήδη, έγινε σημαντικό έργο, σημαντικότερο από αυτό που είχε γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Στις 40 ημέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ακούσαμε τον εκπρόσωπό της εκ νέου να υποστηρίζει ότι «δρομολογήθηκαν όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια».
Με τη συμπλήρωση των 50 ημερών της θητείας της ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τα ίδια.
Τα «παπαγαλάκια» του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης άρχισαν να αναπαράγουν τα παραπάνω, υποτιμώντας την αντίληψη του ελληνικού λαού και των πολιτών της Ξάνθης.
Παράλληλα, ξαναμπήκαν στο δρόμο των επιθέσεων και της συκοφάντησής μου, σα να μη πέρασε μία μέρα!
Η αλαζονεία τους, για μία ακόμη φορά, δεν έχει όρια.
Όπως δεν έχει όρια και η υποκρισία τους, η έλλειψη ευπρεπούς πολιτικής συμπεριφοράς από την πλευρά τους, αλλά και η αδυναμία τους να αναπτύξουν έστω και στοιχειωδώς ουσιαστική πολιτική επιχειρηματολογία.
Καλά θα κάνουν, λοιπόν, οι εκπρόσωποι της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη να μην προσπαθούν να εκτρέψουν τον πολιτικό διάλογο σε θέματα για τα οποία στο παρελθόν τους έδωσα αποστομωτικές απαντήσεις.
Και να είναι πιο προσεκτικοί όταν υπερασπίζονται μια κυβέρνηση , η οποία «στραβά ξεκίνησε και στραβά αρμενίζει».
Ας μην ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα μέσα στις πρώτες 50 ημέρες της θητείας της έκανε τα εξής:
*Έσπευσε να αφήσει άνεργους τους συμβασιούχους των stage- τα οποία οι ίδιοι πρώτοι εφάρμοσαν- δηλώνοντας μάλιστα ότι όχι μόνο δεν θα τους ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, αλλά ούτε θα καταβάλουν τα δεδουλευμένα σε ορισμένους εξ αυτών. Σήμερα χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή φωνάζοντας : «ΠΑΣΟΚ θυμήσου, τελειώνει η σύμβασή σου»!
*ανακοίνωσε «πάγωμα» σε μισθούς και συντάξεις έως 2000 ευρώ μεικτά- λέγοντας ουσιαστικά ότι όσοι πληρώνονται καθαρά γύρω στα 1500 ευρώ είναι προνομιούχοι (!)- προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της.
*κατέφυγε σε κινδυνολογίες περί «χρεωκοπίας» της χώρας, για να της τραβήξουν το αυτί οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών και να της πουν πολύ απλά ότι: «αυτά δε γίνονται».
*απέσυρε το μέτρο της απόσυρσης, προκαλώντας κοινωνική αδικία και πολλές αντιδράσεις πολιτών, αλλά και βουλευτών της.
*δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα καταργήσει τη βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, θέμα για το οποίο «αδειάζουν» δημοσίως ο ένας τον άλλον υπουργός και υφυπουργός στο Υπ. Παιδείας
*Ισχυρίζεται ότι θα στελεχώσει τις Περιφέρειες και τα Υπουργεία με Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς που θα αξιολογήσει μέσω βιογραφικών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διοριστεί ούτε οι μισοί Γραμματείς και κανείς Περιφερειάρχης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, ενώ όπου έχουν καλυφθεί οι θέσεις, αξιοποιήθηκαν: πρώην συνεργάτες υπουργών, φίλοι συζύγων υπουργών, φίλοι του πρωθυπουργού, πρώην βουλευτές, πρώην υπάλληλοι της Ιπποκράτους κ.λ.π.
Εξαίρεση, αποτέλεσε η περίπτωση του κ. Ανδρέα Κουτούπη, ο οποίος αφού πέρασε δύο φορές από συνέντευξη (;) και αξιοποιήθηκε με βάση το βιογραφικό του (;), αποκαλύφθηκε ότι έβριζε επωνύμως το κυβερνών κόμμα στο Διαδίκτυο : «ΠΑΣΟΚοι, ξεκινά η περίοδος μεγάλης κονόμας, τα λαμόγια τρίβουν τα χέρια τους». Μετά από αυτά υποχρεώθηκαν να ανακαλέσουν τον διορισμό του.
Όλα αυτά αποτελούν απόδειξη του «σημαντικού έργου» της κυβέρνησης κατά τις 50 πρώτες ημέρες της θητείες της, για το οποίο αντί να απολογούνται κάνουν επίδειξη αλαζονείας τα στελέχη της.
Και επιτέλους, ας μας πουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ποια είναι η πολιτική τους για την μετατροπή των εργοστασίων της ΕΒΖ της Ξάνθης και της Λάρισας σε εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης;
Διότι, η υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Μπιρμπίλη, εμμέσως πλην σαφώς, σήμερα στη Βουλή δήλωσε ότι δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα.
Ας μας πουν εάν προτίθενται να θέσουν και πάλι σε λειτουργία τα εργοστάσια της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ, όπως προεκλογικά υποσχέθηκαν, ή έστω πως θα αξιοποιήσουν με νέες επενδύσεις τα οικόπεδα και τις εγκαταστάσεις των εταιρειών αυτών.
Ας μας πουν πότε θα πληρώσουν τις επιδοτήσεις των αγροτών, τις ενισχύσεις του αναπτυξιακού Νόμου και τι σημαίνει για τη χώρα και την Ξάνθη η «αναδόμηση» του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής.
Ας μας πουν εάν θα αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί και οι άλλοι αγρότες της περιοχής μας και εάν θα ενισχυθούν αυτοί που είχαν χαμηλές τιμές τα προϊόντα τους, όπως επί σειρά ετών γινόταν επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας.
Ας μας πουν γιατί «έκοψαν» τα προγράμματα ΟΠΑΑΧ του Δήμου Μύκης και άλλων Δήμων του Νομού, επικαλούμενοι ότι δήθεν δεν υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις.
Και βέβαια, ας απολογηθούν για την εθνικά λανθασμένη και απαράδεκτη απόφασή τους για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, το οποίο είχε σημαντική πραγματική και συμβολική αξία για την περιοχή μας.
Αυτά είναι η «ταμπακιέρα» και σε αυτά πρέπει να δοθούν απαντήσεις, γιατί είναι βέβαιο ότι οι παλινωδίες της κυβέρνησης θα συνεχιστούν και οι εκπρόσωποί της θα είναι πολύ σύντομα υπόλογοι στον ελληνικό λαό και στους πολίτες της Ξάνθης».

Σχετικά Άρθρα