Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

«Προς την Συνδι-ΟΡΓΑΝΩΣΗ «Βιαστές της Απάθειας» – «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»:Ας αντιληφθούν οι «βουτυρομπεμπέδες» προβοκάτορες του Κολωνακίου που το παίζουν «αναρχικοί» και «συνωμότες της φωτιάς και της… καρπαζιάς» ότι οι καιροί που οι πολίτες δεν τολμούσαν επαναστάσεις ούτε στον ύπνο τους και συμβιβάζονταν με το «μη χείρον βέλτιστον» στο καναπέ τους, μας τελείωσαν.
Μαχητής

Ο κ. Κοντός, σε σημερινή του συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχθηκε επιτέλους και είπε κατά λέξη πως “Η Ν.Δ. πέρασε μια οδυνηρή ήττα την 4η του Οκτώβρη”.
Δείχνει όμως να μην θέλει να καταλάβει σε τι ακριβώς οφείλεται αυτή η οδυνηρή ήττα. 50 ημέρες τώρα, δεν ακούσαμε από τον ίδιο, ούτε από κανέναν της προηγούμενης κυβέρνησης, μια παραπάνω κουβέντα για αυτή την “οδυνηρή ήττα”.
Αδέσμευτη

Άραγε γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς τι «παίζεται» στο όνομά του και πως τον εκθέτουν κάποιοι που ενδεχομένως θέλουν να του προσφέρουν οικειοθελώς καλές υπηρεσίες (εκδούλευση); Ποιος είναι αυτός που έχρισε αρχηγούς και υπαρχηγούς, οπλαρχηγούς και στρατηγούς και ποιοι είναι αυτοί που τα δέχονται άλλοτε αμέσως και άλλοτε εμμέσως δια… φωτογραφικών οδών; Αν δεν σοβαρευτούν επιτέλους εκεί στην Νέα Δημοκρατία και αν δεν αποφασίσουν να κόψουν το βήχα σε κάποιους «ορεξάτους» όσο είναι καιρός, τότε σύντομα θα «πληρωθεί» η προφητεία περί… απλής διέλευσης του Αντώνη Σαμαρά από την αρχηγεία της Νέας Δημοκρατίας χωρίς περαιτέρω ελπίδες… Θα πρέπει λοιπόν, οι πραγματικοί στρατηγοί της Ν.Δ. (και όχι του Σαμαρά) να αναλάβουν ρόλους και δράση και να καθορίσουν το πολιτικό παιχνίδι όπως πρέπει.
Θράκη

Σώστε τα… πεζοδρόμια!
Την πρωτοβουλία να ευαισθητοποιήσουν τους ξανθιώτες και να συμβάλουν στην καλυτέρευση της εικόνας της πόλης μας ανέλαβαν τα μέλη του συλλόγου για την προστασία και την αναβίωση της Παλιάς Πόλης. Ο λόγος για την άσχημη, το λιγότερο, εικόνα που παρουσιάζει η Ξάνθη, λόγω της στάθμευσης των αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια και την κατάληψή τους από τραπεζοκαθίσματα, πράγματα που όχι μόνο επισκιάζουν την ομορφιά της πόλης μας, τόσο στον παραδοσιακό οικισμό όσο και σε όλο το κέντρο, αλλά δημιουργούν και προβλήματα κινητικότητας, ιδίως σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, μητέρες με καροτσάκια.
Εμπρός

Αλλαγή επικοινωνιακής τακτικής και αντεπίθεση προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του συνδυασμού της δημοτικής αρχής θα μπορούσε να θεωρηθεί η αντίδραση του Δήμου στις προτάσεις του Χρήστου Πούλιου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010.
Αγώνας
Τον Δεκέμβρη, στις Βρυξέλλες, η Τουρκία θα αξιολογηθεί για το αν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που ανέλαβε το 2004 όταν συνδέθηκε τελωνειακά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποφασισθεί αν θα της δοθεί το «πράσινο φως» γα τη συνέχιση της ενταξιακής της πορείας.
Ωστόσο, η Τουρκία έχοντας πλέον «αναβαθμιστεί» από τις ΗΠΑ σε περιφερειακή «υπερδύναμη» και χωροφύλακα της Νέας Τάξης και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις τις οποίες η ίδια ανέλαβε αλλά επιχειρεί επιπλέον να επιβάλλει δικούς της όρους με σκοπό να ανατρέψει τα μεταπολεμικά γεωπολιτικά δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, στον ενιαίο χώρο Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη και κατ’ επέκταση στην Βαλκανική.
Ακρίτας

Διάβασα στον φίλο και εκδότη της «Αδέσμευτης» Ιπποκράτη Γαλάτη ένα σχόλιο, που παρουσίαζε τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Στέλιο Μωραΐτη ως ψηφοφόρο του Αντώ¬νης Σαμαρά και ειλικρινά προβληματίστηκα. Πως είναι δυνατόν ενώ μέχρι σήμερα ακόμα και σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα μας, Ό πρόεδρος της ΝΟΔΕ να τονίζει πως δεν φανερώνει την επιλογή του, φοβούμενος πως αν πει ότι στή¬ριξε την Ντόρα Μπακογιάννη θα αντιμετωπίσει προβλήματα και από την άλλη να δημοσιοποιούνται στον φίλα προσκείμενο για τον ίδιο Μέσα Ενημέρωσης, να παρουσιάζεται ως Σα-μαρικότερος του Σαμαρά.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα