Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Για δεύτερη φορά επισκέπτεται το νομό μας κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων που ανήκει στο Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλοντος προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία των ζημιών που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Νοέμβρη του 2007 κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας. Το κλιμάκιο στη δεύτερη επίσκεψή του πραγματοποιεί αυτοψία στο δήμο Ιάσμου ενώ την πρώτη φορά στο δήμο Αιγείρου.
Παρατηρητής της Θράκης

Από τις πρώτες ημέρες του προεκλογικού αγώνα και με την πρώτη ανακοίνωση των ενδιαφερόμενων πλευρών για τη θέση του αρχηγού, ο μουσουλμάνος πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε την προσωπική του συμπαράσταση, αλλά και την στήριξη όλων των μουσουλμάνων της Θράκης στην κυρία Μπακογιάννη, επειδή «έκανε ότι της ζήτησαν»!!!
Και ο κύριος Ιλχάν ήταν κάθετος στην άποψή του, αλλά και στήριξε έμπρακτα και με αποδείξεις, την στήριξή του αυτή στην Ντόρα Μπακογιάννη, καταφέρνοντας ένα μοναδικό –για την περιφέρεια- ποσοστό της τάξης του 86% μουσουλμανικών ψήφων προτίμησης μόνο στο νομό Ροδόπης !!! Αυτές τις ημέρες, μετά το βράδυ της νίκης Σαμαρά, ο κύριος Ιλχάν σκέφτεται πολύ σοβαρά την αποχώρησή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας…!
Ο λόγος της αποχώρησης αυτής φυσικά δεν είναι η ήττα της κυρίας Μπακογιάννη και οι «εξυπηρετήσεις» που γίνονταν στο παρελθόν προς την μουσουλμανική μειονότητα (κατά δήλωση του κυρίου Ιλχάν).
Ο μουσουλμάνος πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σκέφτεται πολύ σοβαρά την αποχώρησή του, λόγω της ύπαρξης του κυρίου Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος που ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο οποίο κόμμα μέλος και βουλευτής είναι και ο κύριος Ιλχάν.
Φωνή της Ροδόπης

Με πάνω από 100 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί φέτος η Ονειρούπολη Δράμας, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ελλάδος.
Η Ονειρούπολη ανοίγει τις πύλες της σήμερα το βράδυ μετά το τέλος του Εσπερινού στο εκκλησάκι της Αγ. Βαρβάρας, όπου ο Άη Βασίλης στις 18.00 με 18.30 θα αφήσει το καραβάκι του στη λίμνη και στη συνέχεια η μεγάλη γιορτή αυτή θα αρχίσει στο Δημοτικό Κήπο και στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία ήδη έχουν διαμορφωθεί εδώ και μέρες και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες, που θα γεμίσουν το κέντρο της πόλης με χαρά, γιορτινή διάθεση και φωνές παιδιών.
Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ονειρούπολης από σήμερα μέχρι και την επόμενη Τετάρτη:
Ξυράφι

Την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Ξάνθη εναντίον του αυτοκινήτου του δημάρχου Ξάνθης, την επίθεση σε υποκατάστημα της Eurobank στην Ξάνθη με βαριοπούλες και για την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία της εφημερίδας «Μαχητής», ανέλαβε με ανακοίνωσή της η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση «Βιαστές της απάθειας», όπως αποκαλείται. Η ανακοίνωση προβληματίζει τις αρχές γιατί έρχεται να νομιμοποιήσει και να αναλάβει την ευθύνη ενεργειών πρωτόγνωρων στην περιοχή κάτω από ένα σκεπτικό που επίσης προβληματίζει, αφού εντοπίζονται παντού «εχθροί». Δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης όχι για να «δώσουμε βήμα» όπως πολύ εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι το σκεπτικό κάποιων που παίρνουν μια βαριοπούλα ή βάζουν γκαζάκια σε μια μικρή επαρχιακή πόλη επικαλούμενοι την απάθεια και την ανάγκη του ταξικού πολέμου κι επειδή βλέπουμε ότι είμαστε μάλλον στην αρχή γεγονότων και πραγμάτων που κάποιοι θέλουν εμβόλιμα να δημιουργήσουν στην Θράκη στοχοποιώντας κάποιους. Σήμερα ήταν αυτοί, αύριο θάναι κάποιοι άλλοι…
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα