Γενική

Όλοι δούλεψαν σκληρά για την καλύτερη εξυπηρέτηση

Μετ εμποδίων η εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου στη Ν.Δ.- Μεγάλες ουρές στα εκλογικά κέντρα της Ξάνθης

Με τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών να παρουσιάζει προβλήματα και με τους ψηφοφόρους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα, εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την περασμένη Κυριακή.
Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε ομαλά στις 07:00 η ώρα, όπως προβλεπόταν και μέχρι περίπου τις 10:00 όλα κυλούσαν ομαλά. Οι εκλογείς έφταναν στα εκλογικά κέντρα με κάθε μέσο, για να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ψήφο. Στις 10:00 η ώρα ξεκίνησαν τα προβλήματα, όταν «έπεσε» το σύστημα, στο οποίο είχε «φορτωθεί» η βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα την αδυναμία της online ψηφοφορίας, η οποία είχε ως επακόλουθο τη δημιουργία μεγάλων σειρών αναμονής. Οι αρμόδιοι πραγματικά έδωσαν την ψυχή τους για να ψηφίζει ο κόσμος όσο το δυνατό συντομότερα.
«Μικροεντάσεις σε αρκετά εκλογικά κέντρα»
Η μεγάλη αναμονή των ψηφοφόρων, προκάλεσε σε αρκετές περιπτώσεις μικροεντάσεις, με κάποιους από αυτούς να διαμαρτύρονται έντονα για την επικρατούσα κατάσταση.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι δούλεψαν σκληρά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο αρχικός σχεδιασμός για κλείσιμο της κάλπης δεν εφαρμόστηκε, αφού η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων, ανάγκασαν την ηγεσία της ΝΔ, να επιμηκύνει το ωράριο, έως στις 21:30 στα εκλογικά κέντρα της Ξάνθης.
Στο εργατικό κέντρο Ξάνθης, όπου είχαν στηθεί δύο εκλογικά τμήματα, παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες ουρές, με τον αριθμό των ψηφοφόρων να ξεπερνάει τους 1.700.
Μαζική ήταν η προσέλευση και στο εκλογικό τμήμα στη Σμίνθη, όπου ψήφισαν πάνω από 470 άτομα.
Η ψηφοφορία την περισσότερη ώρα πραγματοποιούταν με την offline διαδικασία, δυσκολεύοντας το έργο τόσο των χειριστών των υπολογιστών, όσο και των εφορευτικών επιτροπών.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα