Γενική

Κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός

«Δεν πρόκειται για δημοτική έκταση, ούτε για οικόπεδα», λέει η Διεύθυνση Γεωργίας σχετικά με την καταπάτηση στα Πηγάδια, ύστερα από δημοσίευμα της «ΧΝ»

Απάντηση για το θέμα της καταπάτησης κοινόχρηστου χώρου- αγρού, δίνει η Διεύθυνση Γεωργίας Ξάνθης, ύστερα από δημοσίευμα της «ΧΝ», με δηλώσεις του Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης.
Συγκεκριμένα στις 21 Νοεμβρίου 2009 ο κ. Τσολακίδης είχε κάνει την εξής δήλωση: «Το θέμα εμείς το είχαμε βάλει σαν εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς όμως να πάρουμε πολλές απαντήσεις. Απ’ ότι έχω μάθει, σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον τοπογράφο του Δήμου, η έκταση αυτή δεν είναι δημοτική , αλλά κοινόχρηστη, που σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας και η Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Ξάνθης. Οι κάτοικοι κωφεύουνε και οι καταπατητές εκτός από τους πασσάλους, έχουνε τοποθετήσει και συρματόπλεγμα, απ’ ότι είδα. Το επόμενο στάδιο που θα ακολουθήσει προφανώς, θα είναι κάποια κατασκευή. Έχω την εντύπωση, ότι η Δημοτική Αρχή για να μην παρεμβαίνει, καλύπτει προφανώς κάποιους καταπατητές. Πρέπει να παρέμβουν άμεσα. Ο χώρος αυτός προορίζεται να δοθεί οικόπεδα σε αστέγους της πρώην Κοινότητας Πηγαδίων και όχι μόνο».
«Η απάντηση της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Ξάνθης»
Η Διεύθυνση Γεωργίας Ξάνθης «θορυβημένη» από το δημοσίευμα, κίνησε διαδικασίες, με σκοπό τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με επιστολή της στα γραφεία της «ΧΝ», αναφέρει ότι πρόκειται για το υπ αριθμ. 1070/5 τεμάχιο του αναδασμού Πηγαδίων με χαρακτηρισμό κοινόχρηστο- αγρός και δεν πρόκειται για δημοτική έκταση, ούτε για οικόπεδα.
Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, το προ αναδασμού δικαίωμά τους, οι δικαιούχοι το έλαβαν σε άλλη περιοχή του αγροκτήματος.
Όσον αφορά στις καταπατήσεις στο τεμάχιο, η Διεύθυνση Γεωργίας βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Τοπογραφικής, για να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Το οποίο μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι κινήθηκε η Εισαγγελία Ξάνθης και κάνει προανάκριση επί του θέματος.

Σχετικά Άρθρα