Γενική

Ανάληψη ευθύνης για τα εμπρηστικά «χτυπήματα» στην Ξάνθη

«Όποιος δεν πεθαίνει είναι θαμμένος ζωντανός: Στις φυλακές, στα αναμορφωτήρια, στα προάστια- δορυφόρους, στις απαίσιες πέτρες των μοντέρνων κτιρίων, στα σχολεία, στις αγορασμένες επί πιστώσει πλήρως εξοπλισμένες μοντέρνες κουζίνες και στις κρεβατοκάμαρες παλάτια. Ούλρικε Μάινχοφ. Ο κοινωνικός ταξικός πόλεμος υπάρχει, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη των επιλογών μας τασσόμαστε με την πλευρά της διαρκούς επανάστασης μέχρι να γκρεμίσουμε κάθε μορφής εξουσία. Ο κάθε δήμαρχος αποτελεί κι αυτός ένα κομμάτι της θεσμικής εξουσίας που κρύβεται πίσω από επιτροπές πολιτών, δημόσια έργα και εργολάβους. Εκτός αυτού ο δήμαρχος ιστορικά υπήρξε το πρότυπο του πολίτη, ένα πρότυπο που μας προκαλεί αηδία και το απεχθανόμαστε».
Με τα παραπάνω λόγια η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε χθες το βράδυ την ευθύνη για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Ξάνθης, την απόπειρα εμπρησμού τοπικής εφημερίδας και τις επιθέσεις σε καταστήματα τραπεζών.
Όπως λένε στην προκήρυξή τους «Οι ενέργειές μας είναι αφιερωμένες στον ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (δικαστήριο 2 Δεκέμβρη), στον ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ (εφετείο 9 Δεκέμβρη) και στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς»». (Στην προκήρυξη υπάρχουν και νέες απειλές για τον χρηματοδότη της επικήρυξης των δραστών του χτυπημάτων που έγινε στην τοπική εφημερίδα).

Σχετικά Άρθρα