Γενική

«Τα σχολεία τα κλείνουμε προληπτικά. Δε χρειάζεται πανικός και ανησυχία»

Συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης- Έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη

Με ενημέρωση από το Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη για τη νέα γρίπη, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.
Ο Νομάρχης Ξάνθης ανέφερε συνολικά ότι έκλεισαν 25 τμήματα σε όλο το Νομό, ενώ τώρα παραμένουν κλειστά 20 τμήματα, τονίζοντας ότι σε κανένα από τα τμήματα δεν επιβεβαιώθηκε κρούσμα νέας γρίπης, αλλά ακολουθείται αυτή η πολιτική, λόγω των απουσιών από τις τάξεις, οι οποίες ξεπερνούν τα πέντε άτομα.
«Έχουμε μέχρι τώρα για εφτά μέρες περίπου 25- 26 τμήματα και μάλιστα κάποια από αυτά ανοίγουν, λειτουργώντας κανονικά. Αυτήν την ώρα είναι κλειστά περίπου 20 τμήματα. Εδώ πρέπει να σημειώσω κάτι. Κανένα από αυτά τα τμήματα δεν έκλεισε, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος της γρίπης Η1Ν1. Ό,τι κλείνουμε το κλείνουμε προληπτικά, λόγω απουσίας πέντε μαθητών και άνω», δήλωσε κατηγορηματικά ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.
Η τακτική αυτή εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και παράλληλα με τον εμβολιασμό κατά του ιού, ο οποίος ξεκινάει σε λίγες μέρες, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της γρίπης. Ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι η κοινωνία βρίσκεται σε εγρήγορση και οι φορείς πράττουν τις απαραίτητες ενέργειες, με σκοπό την καταπολέμηση της νέας γρίπης, συμπληρώνοντας ότι: «Δε χρειάζεται πανικός και ανησυχία».
«Δωρεάν διαδίκτυο και πρόσβαση στη Βουλγαρία»
Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, αναφέρθηκε και στο δρόμο Ξάνθης- Ζλάτογκραντ, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε θα ενώνει ξανά την Ξάνθη με τη Βουλγαρία, ύστερα από 70 χρόνια. Το κομμάτι του δρόμου βρίσκεται στη διαδικασία ασφαλτόστρωσης και αναμένεται πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει μετά, είναι η τυπική διαδικασία του ανοίγματος των συνόρων, κάτι που και αυτό θα επιτευχθεί πολύ σύντομα.
Ο κ. Παυλίδης μίλησε και για το δωρεάν διαδίκτυο, το οποίο θα απολαμβάνουν οι Ξανθιώτες, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό θα έχει εμβέλεια γύρω στα 200 μέτρα από το σημείο του κόμβου.
Τα θέματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου κρίθηκαν θέματα ρουτίνας και αφορούσαν σε μετονομασίες σχολικών μονάδων και άλλα διαδικαστικά και ψηφίστηκαν ομόφωνα.
«Θέμα άνισης μεταχείρισης πολιτών από τη διοίκηση, τέθηκε από την παράταξη «Υπερνομαρχία των πολιτών»
Ένα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης έθεσε η μείζονα αντιπολίτευση της Νομαρχίας Ξάνθης και αφορούσε στην άνιση μεταχείριση πολιτών από τη διοίκηση. Ο Επικεφαλής της Παράταξης Φώτης Καραλίδης, όπως ο ίδιος είπε, έγινε μάρτυρας μιας υπόθεσης.
«Έχω γίνει μάρτυρας και κοινωνός μιας συγκεκριμένης περίπτωσης αδειοδότησης ενός καταστήματος στη 40 Εκκλησιών για την πώληση τσιγάρων και ειδών καπνιστού. Το μαγαζί αυτό πήρε άδεια λειτουργίας μέσα στο τρέχον έτος, αλλά λόγω καταγγελίας, έγινε ανάκληση αδείας, επειδή υπήρχε κοντά άλλο παρόμοιο κατάστημα. Η ουσία του θέματος είναι, ότι ο καταγγέλλων, ο οποίος είναι και αυτός πωλητής τσιγάρων, δεν τηρεί ούτε ο ίδιος να έχει αυτήν την άδεια», ανέφερε ο Επικεφαλής της Παράταξης «Υπερνομαρχία Πολιτών» Φώτης Καραλίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα είναι συγκεκριμένο, αφού υπάρχουν δύο μαγαζιά, στα οποία χορηγήθηκε παρατύπως άδεια, με τον ένα ιδιοκτήτη να μπορεί να διατηρεί την άδειά του, λόγω γνωριμιών, όπως είπε, ενώ στον άλλον ιδιοκτήτη έγινε ανάκληση αδείας.
Η κ. Στάντσιου, παίρνοντας το λόγο είπε, ότι από τη στιγμή που υπάρχουν πλέον δύο καταγγελίες, το θέμα θα πάρει το δρόμο του δικαίου και θα γίνουν όλες οι κατάλληλες ενέργειες, οι οποίες θα οδηγήσουν και στη λύση αυτού.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα