Γενική

Η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας

3 Δεκεμβρίου 2009 έως 3 Ιανουαρίου 2010 ανοιχτές οι πύλες της Ονειρούπολης Δράμας

Οι οργανωτές, της κατά κοινή ομολογία, πιο πετυχημένης και μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης δράσης της χώρας μας, προσκαλούν και φέτος όλους, από τις 3 Δεκεμβρίου 2009 έως και τις 3 Ιανουαρίου 2010, στην Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, στην πόλη της Δράμας. Η Ονειρούπολη Δράμας ξεκίνησε την λειτουργία της τον Δεκέμβριο του 2004 και πολύ γρήγορα γνώρισε την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της. Ο Δήμος Δράμας σε αυτήν την προσπάθειά του, έχει ενεργοποιήσει χιλιάδες δημότες εθελοντές, πολλούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής. Και φέτος θα έχουμε 32 μέρες γεμάτες δράσεις, 32 μέρες με καθημερινές εκδηλώσεις, 32 μέρες με παραμυθένια και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και βέβαια 32 μέρες γεμάτες χαμόγελα.
Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη… ένα πραγματικό χωριό του Αη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας:
ΠΕΜΠΤΗ 03.12.09
19.00 Μετά το τέλος του εσπερινού στο εκκλησάκι της Αγ. Βαρβάρας, ο Αη Βασίλης αφήνει το καραβάκι του στη λίμνη με όλα τα παιδιά της πόλης. Το παραμύθι αρχίζει στο Δημοτικό Κήπο και στην Πλατεία Ελευθερίας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04.12.09
Ημέρα εορτής της Αγίας Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας.
Πρωϊ Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων απ’ όλη τη Βόρειο Ελλάδα.
11.00 Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας προσφέρει το παραδοσιακό έδεσμα «Βαρβάρα» σε όλους τους επισκέπτες της. Ακολουθεί χορευτικό πρόγραμμα από τα μέλη του λυκείου.
18.00 Le Circle Petit- Καλλιτεχνική ομάδα. «Μοίρασμα στα δύο», το ντουέτο των Le Cirque Petit συνδυάζει την τέχνη του χορού και των παιχνιδιών με φωτιά, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα που συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους.
19.00 Δημοτικό ωδείο Δράμας. 10 η Συνάντηση βυζαντινών χορωδιών.
19.30 Μουσική βραδιά με το Δραμινό συγκρότημα «Echo Base» με πολύ Jazz και Rοck μουσική.
ΣΑΒΒΑΤΟ 05.12.09
11.30 Πλατεία Ελευθερίας. Street Parade από την ομάδα του «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο» «Κόκκινα γάντια». Περιπλανώμενοι θεατρίνοι με εντυπωσιακά κοστούμια, ξυλοπόδαρος, κρουστά, χιουμοριστικές φιγούρες, διάσπαρτα στους δρόμους της πόλης, συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό θέατρο δρόμου με απρόβλεπτες καταστάσεις καταλήγοντας στην πλατεία της πόλης.
19.00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης παραδίδει το χρυσό κλειδί της Ονειρούπολης στον Αη Βασίλη.
19.30 Μεγάλη μουσική συναυλία. Ο Χρήστος Δάντης μαγεύει και ξεσηκώνει με τις επιτυχίες του στην επίσημη πρεμιέρα της Ονειρούπολης. Ερμηνεύει όλες τις παλιές και νέες του επιτυχίες. Συγκινηθείτε και μελαγχολήστε με το «Παλιό μου παλτό», νοσταλγήστε και ξεσηκωθείτε με το «Κάποιος σ΄ αγαπάει». Διασκεδάστε με ένα μεγάλο μουσικό, με ένα μεγάλο τραγουδοποιό. Είναι ο Χρήστος Δάντης και η 12μελή μπάντα του στην σκηνή της Ονειρούπολης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 06.12.09
12.00 Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Δοξάτου. Χοροί από την Μακεδονία και την Θράκη.
13.00 Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού.
18.00 Το νέο αστέρι της μουσικής, ο ταλαντούχος Γιώργος Παπαδόπουλος τραγουδάει τις επιτυχίες του στη Ονειρούπολη, για τα γυρίσματα της εκπομπής του Mega Channel «Ταξιδεύοντας».
18.30 Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Κομνηνοί». Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στον Πόντο. Δίστιχα σατυρικά για τους μήνες και τις εποχές του χρόνου. Τραγούδια, κάλαντα και χοροί από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.
19.30 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Δραμινό καραγκιοζοπαίχτη, Κωσταντίνο Κουγιουμτζή. «Κάτι ψήνεται …στην Ονειρούπολη». Ο φούρνος της Ονειρούπολης άνοιξε και φούρναρης θα είναι ο …Καραγκιόζης. Απίθανα καμώματα και φάρσες στους φίλους του. Τι γνώμη θα έχει όμως ο μεγάλος βεζίρης για όλα αυτά;

Σχετικά Άρθρα