Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Συνάντηση με κυβερνητικούς φορείς στην Αθήνα είχαν την Παρασκευή (20/11) θεσμικοί φορείς της Ροδόπης προκειμένου να ενημερώσουν και επίσημα την ελληνική κυβέρνηση για την επένδυση χρυσού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Κίρτζαλι Βουλγαρίας και η οποία απειλεί άμεσα το περιβάλλον και της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, οι θεσμικοί της Ροδόπης συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιώργο Πεταλωτή, καθώς επίσης και με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Σπύρο Κουβέλη. Ο Νομάρχης Ροδόπης, Άρης Γιαννακίδης, τόνισε ότι «ενημερώσαμε την κεντρική εξουσία και τα συναρμόδια υπουργεία, Περιβάλλοντος και Εξωτερικών, για τη συγκεκριμένη επενδυτική δραστηριότητα που εμφανίζεται στο Κίρτζαλι στη Βουλγαρία. Δεσμευτήκαμε να πάρουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και μια συγκεκριμένη πορεία κυβέρνηση και θεσμική κοινωνία στο να αποτρέψουμε την επενδυτική δραστηριότητα, κυρίως στοχεύοντας στο να ενεργοποιήσουμε τα αντανακλαστικά της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των Βουλγάρων. Θα πάμε πολύ σύντομα στη Βουλγαρία όπου θα ενημερώσουμε εκεί τους ανθρώπους και θα αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να μη γίνει η επένδυση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά». Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Δημήτρης Κοτσάκης, σημείωσε με τη σειρά του πως «είχαμε ραντεβού με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, συντοπίτη μας κ. Πεταλωτή, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κατόπιν είδαμε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κουβέλη και θέσαμε το πρόβλημα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει δημοσίως και επίσημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι δεν τίθεται θέμα χρυσού στη Θράκη.
Φωνή της Ροδόπης

Την Κομοτηνή και την Ξάνθη επισκέφθηκε χθες Παρασκευή ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Χασάν Γκογους χθες Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Τούρκος πρέσβης είχε συναντήσεις με φορείς της μειονότητας αλλά και της πλειονότητας. Συγκεκριμένα ο κ. Γκογούς επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής την Ξάνθη και είχε επαφές με το νομάρχη Ξάνθης και τοπικούς παράγοντες από τη μειονότητα στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Περίπου το μεσημέρι έφθασε στην Κομοτηνή όπου στις 12 προσευχήθηκε στο Εσκί Τζαμί και στη συνέχεια επισκέφθηκε το προξενείο όπου είχε επαφές με φορείς της Μειονότητας. Στις 1:30 το μεσημέρι επισκέφτηκε τη νομαρχία Ροδόπης όπου τον υποδέχτηκε ο αναπληρωτής Νομάρχη κ. Κώστας Κατσιμίγας και στη συνέχεια μετέβη για φαγητό στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής, όπου και παρεβρίσκονταν τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής.
Παρατηρητής της Θράκης

Στη σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στο γραφείο του Νομάρχη για θέματα του ιού Η1Ν1 (Νέα Γρίπη) έγινε λόγος για άγνωστο αριθμό κρουσμάτων στη Δράμα, καθώς δεν μπορεί αυτό να το ξέρεις κανείς, την ώρα που τα ήπια περιστατικά δεν τα δέχεται το Νοσοκομείο και θεραπεύονται στο σπίτι. Στη σύσκεψη παρόν ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου, υπεύθυνος της ιατρικής υπηρεσίας, η Διευθύντρια του της Υγειονομικής Υπηρεσίας Δράμας, ο Διευθυντής του ΙΚΑ και εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τη σύσκεψη αντλήθηκαν πληροφορίες, πως 33 σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και ένα τμήμα ΕΠΑΛ), έκλεισαν για προληπτικούς λόγους για μια εβδομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως σε όλα αυτά τα σχολεία υπήρξαν κρούσματα. Ο Νομάρχης Δράμας επιβεβαιώνει πως δεν δικαιολογείται καμία ανησυχία και απλώς να τηρούν όλα τα σχολεία, τα ΚΑΠΗ, οι Δήμοι και όλοι οι χώροι υγιεινής τα προληπτικά μέτρα, δηλαδή να απολυμαίνονται καθημερινά και συχνά. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας Τάσος Μπόγλου στη συνέχεια πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στον εμβολιασμό του ιατρικού προσωπικού, που προς το παρόν μόνο οι 36 από τους 670 υπαλλήλους του Νοσοκομείου και γιατροί προσήλθαν για εμβολιασμό. Υπάρχει δυσπιστία από ορισμένους γιατρούς και υπαλλήλους του νοσοκομείου ανέφερε ο κ. Μπόγλου και γιʼ αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι, καθώς ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.
Ξυράφι

Μάλλον δεν γίναμε σοφότεροι από την συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης στα τοπικά ΜΜΕ. -Όσον αφορά φυσικά τις προθέσεις του να στηρίξει συγκεκριμένο πρόσωπο για την προεδρία της Ν.Δ. «ψηφίζει η βάση του κόμματος και δεν πρέπει να προκαταβάλλουμε και να χειραγωγούμε την θέληση του λαού» τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και παρότρυνε τους ψηφοφόρους να πράξει ο καθένας σύμφωνα με την συνείδηση του. -Τελικά αυτή η «βολική ουδετερότητα» όσον αφορά του βουλευτές και πρώην υπουργούς, ίσως θα ήταν η καλύτερη λύση για το κόμμα της Ν.Δ. που βλέπει τα πρωτοκλασάτα της στελέχη να σφάζονται στα τηλεπαράθυρα καθημερινά. -Και κανείς δεν γνωρίζει που πρόκειται να σταματήσουν αυτά τα συντροφικά μαχαιρώματα που ήδη έπληξαν των παράταξη και πλήγωσαν τους οπαδούς του κόμματος. -Και βέβαια αντιλαμβάνεται κανείς και την δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές στην επαρχία να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο όταν οι ψηφοφόροι τους βρίσκονται σε όλα τα στρατόπεδα των υποψηφίων. -Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε και με τους δύο υποψήφιους που τον βολιδοσκοπούν να τον φέρουν στο πλευρό τους. -Και απ΄ ότι δείχνουν τα γεγονότα παρόλο που διατηρεί την σιωπή του, ακόμα και οι δυσαρέσκειες που εκφράζονται από το περιβάλλον συγκεκριμένης υποψηφιότητας ήδη έχει πάρει την προσωπική του απόφαση στήριξης. -Και μάλλον το έχει ανακοινώσει ανεπίσημα.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα