Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Την ενόχληση της κυβέρνησης για τις δηλώσεις Προβόπουλου σχετικά με το ύψος του ελλείμματος μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται συμψηφισμό για τις ευθύνες στο θέμα του ελλείμματος. Σε διαφορετικό τόνο ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σημείωσε ότι ο διοικητής της ΤτΕ «κάνει μια χαρά τη δουλειά του».
«Ακούγαμε εκτιμήσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το μεγάλο εύρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού» σημείωσε, για να διευκρινίσει ότι η τελευταία ενημέρωση που είχε ο κ. Παπανδρέου από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος «αφορούσε εκτίμηση που έκανε λόγο για μονοψήφιο αριθμό ελλείμματος με τάση προς το διψήφιο».
Ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε μπροστά του στατιστικά στοιχεία για να γνωρίζει και συμπλήρωσε πως «γίνεται προσπάθεια επιμερισμού ευθυνών σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση».
Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον διοικητή, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και ο κ. Προβόπουλος τη δική του».
Φωνή της Ροδόπης

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά. Όχι με ευκαιριακές συμμαχίες και με κινήσεις τακτικής, αλλά με συστηματική εξωστρεφή δράση», τονίζει μιλώντας στον ΠτΘ η υποψήφια αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτής Α΄Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΠτΘ. Λίγες μέρες απομένουν για την εκλογή της 29ης Νοέμβρη και η υποψήφια πρόεδρος μιλά για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται γιατί είναι γυναίκα και για την οικογενειακή της προέλευση τονίζοντας ότι «όποιος θέλει να με χτυπήσει, ας με χτυπήσει πολιτικά. Για τις πράξεις και τις παραλείψεις μου… και ας αφήσουν την επιχειρηματολογία για το ʼ65 και την Μικρασιατική καταστροφή»…
Παρατηρητής της Θράκης

Βασικές αλλαγές στη δομή του κράτους προανήγγειλε η Κυβέρνηση. Αλλαγές που στόχο έχουν την καλύτερη λειτουργία του κράτους και τον εκσυγχρονισμό ενός απαρχαιωμένου κρατικού μηχανισμού που απέχει …παρασάγγας από αντίστοιχους προηγμένων Ευρωπαϊκών Κρατών. Ο νέος εκλογικός νόμος, οι ριζικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η σωστή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η ψήφος στους μετανάστες, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η θωράκιση των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας είναι τα κύρια θέματα πάνω στα οποία θα ρίξει όλο το βάρος του το πρώτο τη τάξει υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει στην επανίδρυση του κράτους. Μια επανίδρυση που επαγγέλθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά ποτέ δεν την έκανε πράξη λόγω αδυναμίας, αλλά και ατολμίας, μ αποτέλεσμα να υποστεί το εκλογικό… βατερλό της 4ης Οκτωβρίου. Η επανίδρυση του κράτους πέρα από τη διαχείριση της οικονομίας είναι το μεγάλο στοίχημα με τους πολίτες και γι αυτό στο ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει τα δυνατά τους να την κάνουν πράξη στους πρώτους μήνες της θητείας τους.
Ξυράφι

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, οι αρχηγοί των παρατάξεων για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, ενόψει της προεκλογικής περιόδου.
-Βέβαια όλα αυτά εξελίσσονται στα πλαίσια του πολιτικού παιχνιδιού με άσφαιρα πυρά και επικοινωνιακούς στόχους.
-Πάντως το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε πολλές εξελίξεις στα σχήματα, ακόμα και αλλαγές προσώπων που προσφάτως δεν αντέχουν να είναι μόνο δημοτικοί σύμβουλοι και να προσφέρουν στο λαό.
-Ζητούν καλύτερα μετερίζια που θα τους φέρουν στο τιμόνι του δήμου.
-Για να γίνει αυτό όμως, απαραίτητο είναι να πάρουν το χρίσμα από το κόμμα.
-Εννοείται το κόμμα που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία σαν κυβέρνηση.
-Έτσι στις επόμενες εκλογές, όπως δήλωσε σε παρέα φίλων και δημοσιογράφων επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο, δεν θα είναι υποψήφιος εκ νέου γιατί δεν υπάρχει κανένα νόημα να διατηρεί την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.
-Οι σύντροφοι του βέβαια στο κόμμα δεν θέλουν να ακούσουν ούτε κατά διάνοια και να σκεφτούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού θεωρούν ότι ο επικεφαλής της παράταξης έγινε η αιτία να χάσουν στις προηγούμενες εκλογές στον δήμο Κομοτηνής.
-Ήδη όμως οι προθέσεις του έγιναν γνωστές και στον πολιτικό χώρο που τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές και αναμένονται πολλά παρατράγουδα.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα