Γενική

«Τώρα βάζουν και συρματοπλέγματα»

Συνεχίζεται η καταπάτηση κοινόχρηστης έκτασης στα Πηγάδια Ξάνθης- Δηλώσεις του Β. Τσολακίδη

Κανονικότατα συνεχίζουν κάποιοι επιτήδειοι τις καταπατήσεις σε κοινόχρηστο χώρο στα Πηγάδια Ξάνθης.
Η έκταση αυτή πέρασε στα χέρια του Δήμου Βιστωνίδας ύστερα από αναδασμό και οι έχοντες οικόπεδο στη νυν δημοτική έκταση, συγκεκριμένα ενός στρέμματος, πήραν αντίστοιχο οικόπεδο σε άλλο σημείο.
Αυτοί, οι οποίοι προβαίνουν στην καταπάτηση, ισχυρίζονται ότι δεν τους δόθηκε οικόπεδο πουθενά αλλού, ζητώντας και πάλι αυτά που είχαν. Το θέμα είχε θιχτεί μέσα από την «ΧΝ», στις 21 Οκτωβρίου, όταν ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης μίλησε για το απαράδεκτο συμβάν.
Σύμφωνα με την τότε δήλωση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Βιστωνίδας Βασίλη Τσολακίδη, κάποιοι επιτήδειοι πήγαιναν και τοποθετούσαν πασσάλους σε έκταση του Δήμου ογδόντα στρεμμάτων.
Έναν μήνα μετά, το σκηνικό παραμένει το ίδιο στο συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα οι επιτήδειοι προβαίνουν και σε περεταίρω ενέργειες.
Βασίλης Τσολακίδης: «Οι καταπατητές, εκτός από τους πασσάλους, έχουν βάλει και συρματόπλεγμα τώρα»
Οι καταπατητές τοποθετούσαν μέρα με τη μέρα και από έναν πάσσαλο, με σκοπό να οικειοποιηθούν την κοινόχρηστη έκταση του Δήμου. Σήμερα όμως, σύμφωνα με τον κ. Τσολακίδη, δεν αρκούνται σε αυτό.
«Το θέμα εμείς το είχαμε βάλει σαν εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς όμως να πάρουμε πολλές απαντήσεις. Απ ότι έχω μάθει, σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον τοπογράφο του Δήμου, η έκταση αυτή δεν είναι δημοτική, αλλά κοινόχρηστη, που σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας και η Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Ξάνθης. Οι κάτοικοι κωφεύουνε και οι καταπατητές εκτός από τους πασσάλους, έχουνε τοποθετήσει και συρματόπλεγμα, απ ότι είδα. Το επόμενο στάδιο που θα ακολουθήσει προφανώς, θα είναι κάποια κατασκευή. Έχω την εντύπωση, ότι η Δημοτική Αρχή για να μην παρεμβαίνει, καλύπτει προφανώς κάποιους καταπατητές. Πρέπει να παρέμβουν άμεσα. Ο χώρος αυτός προορίζεται να δοθεί οικόπεδα σε αστέγους της πρώην Κοινότητας Πηγαδίων και όχι μόνο», ανέφερε ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα