fbpx
Γενική

Επιφυλακτικοί οι Διευθυντές και οι δάσκαλοι των Δημοτικών Σχολείων

Ενημέρωση της Δ.Ε.Α.Ξ σε Δημοτικά Σχολεία του Νομού για την παιδική καρναβαλική παρέλαση

Σε ενημέρωση για το νέο θεσμό της παιδικής καρναβαλικής παρέλασης προέβη η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης, σε διευθυντές και δασκάλους Δημοτικών Σχολείων του Νομού Ξάνθης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και σκοπός αυτής ήταν η βοήθεια των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην πραγματοποίηση της ιδέας, με στόχο την ομαλή και ασφαλή υλοποίησή της.
Η ιδέα πρωτοεμφανίστηκε πριν δύο χρόνια, όταν διοργανώθηκε από το Δήμο Ξάνθης η «παιδοκαρναβαλούπολη», η οποία είχε μεγάλη απήχηση στα παιδιά.
«Έφτασε ο καιρός, που θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι, για να οργανώσουμε και τη μεγάλη για μας παιδική παρέλαση, που έχουμε σκοπό να πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή, επειδή τα σχολεία είναι κλειστά. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι χωρίς τη δική σας συνεργασία», είπε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Ξ Μανόλης Φανουράκης, απευθυνόμενος σε διευθυντές και δασκάλους Δημοτικών Σχολείων του Νομού Ξάνθης, ζητώντας τους να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών.
Ο Δήμος Ξάνθης εξασφάλισε δωρεάν στολές για όλα τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρέλαση, τα οποία εκτός από το Νομό Ξάνθης, θα προέρχονται και από την Κομοτηνή και από τη Χρυσούπολη.
Ωστόσο, οι διευθυντές και οι δάσκαλοι των σχολείων εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί, όσον αφορά στη διεξαγωγή της παρέλασης, έχοντας πολλά ερωτήματα σε σχέση με τη μεταφορά των παιδιών, τους χώρους συγκέντρωσης, αλλά και την καθοδήγηση αυτών και ζήτησαν αναλυτικές πληροφορίες, στις οποίες θα αναφέρονται όλες οι παράμετροι υλοποίησης της ιδέας.
Ο κ. Φανουράκης, επισήμανε ότι ζητούν τη βοήθειά τους, επειδή χωρίς τη συνδρομή διευθυντών, δασκάλων, αλλά και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, δεν μπορεί να διεξαχθεί η παρέλαση, κάτι που θα είναι καλό να γίνει, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε, «πρέπει να επενδύσουμε στα παιδιά, διότι είναι το μέλλον του τόπου».

Νίκος Βιδάλης

Related posts

Perikopes apo kounia_ DNT gia arxarious.avi

Δεν έχει αποφασίσει ακόμη ο Δημήτρης Μπένης

Ελληνοαμερικανική οργάνωση έδωσε 10 χιλ. ευρώ για δεντροφύτευση

Leave a Comment