Γενική

Αυστηροί έλεγχοι στην Ξάνθη

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009 με θέμα την Άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα αλλοδαπών επιχειρήσεων, με την συμμετοχή εκπροσώπων Επιμελητηρίων, Εμπορικών Συλλόγων, Ομοσπονδιών και Σωματείων από όλη την Ελλάδα.
Το Επιμελητήριο Ξάνθης εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Ζήσης Κατσαρίκας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παπαργύρης Νικόλαος και ο Προϊστάμενος Μητρώου κ. Ξανθόπουλος Σωκράτης.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι τα καταστήματα αυτά λειτουργούν κατά παράβαση του Ν.3386/2005, που ρυθμίζει την άδεια διαμονής για άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα αλλοδαπών επιχειρήσεων
Στην εισήγησή του ο κ. Κατσαρίκας εξέθεσε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν δεκτές και συμπεριλαμβάνονται στο υπόμνημα και στα συμπεράσματα της σύσκεψης, για την αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών.
Ήδη η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης ζητά με έγγραφο που απέστειλε στις αρμόδιες διοικητικές αρχές του Νομού μας, να διενεργηθούν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα στην λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών.

Σχετικά Άρθρα