Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Πρόεδρος της ΝΑΡΕ Γιώργος Μηνόπουλος και ο αντινομάρχης Ροδόπης Κώστας Κατσιμίγας επισκέφθηκαν χθες το πρωί στις 9 30πμ το εμβολιαστικό Κέντρο του Σισμανόγλειου προκειμένου να εμβολιαστούν κατά της γρίπης Η1Ν1 Γιώργος Μηνόπουλος: «Δεν χρειάζεται να είναι επιφυλακτικός ο ελληνικός πληθυσμός» Μετά τον εμβολιασμό ο πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου κ. Μηνόπουλος δήλωσε ότι έγινε «μεγάλο θέμα ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη, ο ίδιος όμως εμβολιάζεται κάθε χρόνο, όπως και φέτος, αυτή τη φορά όμως ειδικά για τον ιό της κοινής γρίπης». Σημείωσε επίσης ότι αλλάζουν κάθε χρόνο τα εμβόλια της κοινής γρίπης. «Η κοινή γρίπη αντιμετωπίζεται κάθε φορά με την καινούρια τεχνολογία. Δεν προκαλούν παρενέργειες οι εμβολιασμοί γι’αυτό δεν χρειάζεται να είναι επιφυλακτικός ο ελληνικός πληθυσμός» αναφέροντας μάλιστα ότι πρέπει να έχουμε σαν πρότυπο τη Σουηδία, όπου 2 εκατομμύρια και πλέον άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί. «Υπάρχουν άτομα που οπωσδήποτε πρέπει να εμβολιαστούν και αυτά είναι άτομα υψηλού κίνδύνου, μέσα σ αυτούς είναι και οι χρόνια καπνίζοντες, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χρόνια πνευμονική στέρηση, μια χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Επειδή το κάπνισμα προσβάλει περισσότερο τους πνεύμονες, γι αυτό πρέπει να το σκεφτούν αυτοί καλύτερα. Ο προβληματισμός είναι μεγάλη υπευθυνότητα προς τον εαυτό μας αλλά και προς το περιβάλλον μας, την οικογένεια τα παιδιά και τους τριγύρω μας. Δεν θέλω να φοβίσω κανέναν γιʼ αυτό έκανα τον εμβολιασμό σήμερα στην Κομοτηνή, δήλωσε ο κ Μηνόπουλος.
Παρατηρητής της Θράκης

Σε 5 μήνες και 20 ημέρες φυλάκιση τελικά καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο στην Αλεξανδρούπολη ο Οσμάν Κασάικα, κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου που υπηρετεί στο μειονοτικό χωριό Μέγα Δέρειο του Έβρου. Η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και χρόνια και έκανε το γύρω του πανελληνίου. Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, κόρη του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Νικόπουλου, έπειτα από μία πετυχημένη ομολογουμένως πορεία στο δημοτικό σχολείο του Δερείου (όπου για πρώτη φορά στη ζωή τους τα παιδιά έμαθαν αυτά ακριβώς που μαθαίνουν και τα υπόλοιπα παιδιά στην Ελλάδα…) μπήκε στο μάτι ορισμένων φανατικών τουρκόφρονων που θέλησαν να τη διώξουν από την περιοχή επειδή μάλλον έφερνε κάτι το διαφορετικό στην καθημερινότητά τους, που αυτοί δεν είχαν μέχρι στιγμής συνηθίσει.
Φωνή της Ροδόπης

Επιστολή του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας προς τους βουλευτές του Νομού Δράμας και τον Υπουργό Οικονομικών στην Αθήνα: Αξιότιμοι κυρία και κύριοι, Ως γνωρίζετε καλύτερα απ όλους, κατατέθηκε προς συζήτηση σε Διαρκή Επιτροπή της Βουλής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.λ.π.» Κυρία και κύριοι. βουλευτές -Επειδή από πλευράς του κ. Νομάρχη δηλώνεται «αδυναμία» σύγκλησης του Έκτακτου Νομαρχιακού Συμβουλίου, ως ήμουν υποχρεωμένος να ζητήσω, έτσι ώστε να καθορισθούν οι προτεραιότητες στα αιτήματα του Νομού και να επιτευχθεί συλλογική δράση για την επίλυσή τους. -Επειδή η Άτυπη Επιτροπή που συγκροτήθηκε δεν την γνωρίζει κανείς και άρα ουδέποτε θα συγκληθεί, ως φαίνεται. -Επειδή τα προβλήματα του Νομού τρέχουν και οι συμπατριώτες μας αγωνιούν για το αύριο τους, καθόσον π.χ. οι απολυμένοι της SOFTEX, οι εργαζόμενοι στα STAGES ευρίσκονται στον… αέρα. – Επειδή στο αναφερόμενο νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να εισαχθεί διάταξη που να ρυθμίζει το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, που προκλητικά εξαιρέθηκε ο Νομός μας. – Επειδή το επίδομα θέρμανσης «κόπηκε» από την παρούσα κυβέρνηση, με αποτέλεσμα, έστω και τα λίγα Ευρώ, να στερηθούν οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Παρακαλώ όπως από κοινού συνταχθούν και να κατατεθούν σχετικές τροπολογίες, προκειμένου στο αναφερόμενο Νομοσχέδιο να συμπεριληφθούν διατάξεις που να ρυθμίζουν την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, την διασφάλιση απασχόλησης των απολυθέντων SOFTEX, την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, ως είχε θεσπισθεί ως επίσης και ό,τι οικονομικού περιεχομένου ζήτημα αφορά τον Νομό που εσείς κρίνετε σκόπιμο και γνωρίζετε καλύτερα λόγω και της θεσμικής σας ιδιότητας.
Ξυράφι

Η μάχη στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας έχει ανάψει για τα καλά. Οι δημοσκόποι και τα μεγάλα ΜΜΕ επιτελούν για τα καλά το ρόλο της προπαγάνδας και οι αρχηγοί οργώνουν την Ελλάδα, δίνοντας τις τελευταίες επικοινωνιακές μάχες. -Τα στελέχη και οι βουλευτές αρχίζουν και παίρνουν θέση ένας – ένας, αλλά αυτοί που θα μιλήσουν τελευταίοι θα είναι οι οπαδοί του κόμματος. Στο νομό μας ήδη οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν, αλλά εναγωνίως περιμένουν την απόφαση που θα πάρει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. -Μόνο που θα περιμένουν άδικα γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευριπίδης θα κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και δεν θα πάρει θέση υπέρ τους ενός ή του άλλου υποψηφίου. -Θα κάνει βέβαια κάποιες ανακοινώσεις πριν αλλά κρατώντας ίσως αποστάσεις από αυτή την διαμάχη που έχει πάρει το χαρακτήρα των εθνικών εκλογών. -Και οι δηλώσεις του θα έχουν αναφορά στην ενότητα της παράταξης της ΝΔ την επόμενη ημέρα. Προς το παρόν όμως επιδέξια αποφεύγει τις εμφανίσεις και τις δηλώσεις ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις του.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα