Γενική

Με τον φακό της XanthiNews II

Επιμελητηρίου Πιερίας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέα την Κυριακή 15 Νοέμβρη στην Κατερίνη με θέμα την λειτουργία των κινέζικων καταστημάτων. Στη σύσκεψη το «παρών» έδωσαν Επιμελητήρια, Εμπορικοί σύλλογοι, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Σύνδεσμοι επιχειρήσεων και επιχειρηματίες από κάθε γωνιά της χώρας. Οι επιχειρηματικοί φορείς εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη σημερινή κατάσταση που εντείνει την οικονομική κρίση, υπογράμμισαν την παντελή απουσία κρατικών ελέγχων και ομόφωνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δραστικές ενέργειες για την περιφρούρηση του ίσου ανταγωνισμού. Για το σκοπό αυτό συστάθηκε πενταμελής επιτροπή εκπροσώπησης του σώματος της σύσκεψης για τη δρομολόγηση των αποφάσεων που πάρθηκαν. Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωγίου και Μαρία Μίχου καθώς και ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου διήρκησε πέντε ώρες. Από πλευράς νομού Ροδόπης συμμετείχε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Λιούρτας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αργύρης Αργυρόπουλος και ο γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Μεμέτ Μολά.
Παρατηρητής της Θράκης

Σπατάλες

Διαμαρτύρονται μερικοί επαγγελματίες και σχολιάζουν με αρνητικό τρόπο την συμπεριφορά των διοικούντων το Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Σχολιάζοντας την τακτική της διοίκησης αναρωτιούνται σε τι αποβλέπει αλλά και ποιο το όφελος από την φωταγωγήσει του κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τώρα που απαιτείται περιορισμός των δαπανών, με ποια λογική υπάρχει αυτή η σπατάλη; Είπαμε να μην υπολογίζουμε το ξένο χρήμα αλλά δεν είναι πρόκληση; Επιτροπές. Συνήθισαν οι θεσμικοί για επικοινωνιακούς λογούς να συγκροτούν μια επιτροπή που συνήθως κατεβαίνει στην Αθήνα για επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς. Βέβαια τα αποτελέσματα των επαφών είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, αλλά πάντοτε το κατέβασμα στην Αθήνα δίνει την ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις και γλεντάκια στα καταστήματα της παραλίας της Αθήνας. Η τελευταία επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον χρυσό της Βουλγαρίας άραγε ποιον συνάντησε στην Αθήνα και ποια τα αποτελέσματα της συνάντησης; Θα μάθουμε άραγε;
Φωνή της Ροδόπης

Βασικές αλλαγές στη δομή του κράτους προανήγγειλε η Κυβέρνηση. Αλλαγές που στόχο έχουν την καλύτερη λειτουργία του κράτους και τον εκσυγχρονισμό ενός απαρχαιωμένου κρατικού μηχανισμού που απέχει …παρασάγγας από αντίστοιχους προηγμένων Ευρωπαϊκών Κρατών. Ο νέος εκλογικός νόμος, οι ριζικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η σωστή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η ψήφος στους μετανάστες, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η θωράκιση των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας είναι τα κύρια θέματα πάνω στα οποία θα ρίξει όλο το βάρος του το πρώτο τη τάξει υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει στην επανίδρυση του κράτους. Μια επανίδρυση που επαγγέλθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά ποτέ δεν την έκανε πράξη λόγω αδυναμίας, αλλά και ατολμίας, μ αποτέλεσμα να υποστεί το εκλογικό… βατερλό της 4ης Οκτωβρίου. Η επανίδρυση του κράτους πέρα από τη διαχείριση της οικονομίας είναι το μεγάλο στοίχημα με τους πολίτες και γι αυτό στο ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει τα δυνατά τους να την κάνουν πράξη στους πρώτους μήνες της θητείας τους.
Ξυράφι

Ξαναζεσταμένη σούπα με νέο περιτύλιγμα είναι το κάλεσμα που απευθύνει σε ξένους διπλωμάτες, με έγγραφο της, η Ανώτατη Συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας της Δυτικής Θράκης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» σε άρθρο του διπλωματικού συντάκτη Νίκου Μελέτη. Το έγγραφο της Συμβουλευτικής στάλθηκε σε όλες τις πρεσβείες της Αθήνας για να ενημερωθούν οι κυβερνήσεις τους, καλεί όλους τους ξένους διπλωμάτες να έρθουν για επιτόπιο έλεγχο στην Θράκη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων». Προσπαθεί ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μετέ να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον μόνο αξιόπιστο συνομιλητή που γνωρίζει τα προβλήματα της μειονότητας και στις ενέργειες του αυτές προσυπογράφουν και οι Βουλευτές της μειονότητας, πρώην και νυν, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Μαντατζή Τσετίν και Ιλχάν Αχμέτ. Φυσικά στο έγγραφο αναφέρονται οι γνωστές πάγιες θέσεις της Άγκυρας και των σκληροπυρηνικών αρχηγών της μειονότητας, διανθισμένες με νέες απόψεις και καινούριες διεκδικήσεις.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα