Γενική

Πολίτες για την Αλλαγή: «Καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος»

Οι πολίτες να πουν την άποψή τους: Πρόγραμμα Τεχνικών Μελετών και Έργων του Δήμου Ξάνθης 2010 μέχρι 20 Νοεμβρίου

Στο Πρόγραμμα Τεχνικών Μελετών και Έργων του Δήμου Ξάνθης για το έτος 2010 αναφέρεται η παράταξη Πολίτες για την Αλλαγή και ζητάει από τους πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Υπογράφτηκε στις 5 Νοεμβρίου, υποβλήθηκε εκπρόθεσμα (μόλις στις 16 Νοεμβρίου και αφού είχε «κλείσει» από την περασμένη εβδομάδα η ημερήσια διάταξη) στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου για ένταξη στη συνεδρίαση της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου. Κι επιχειρήθηκε μάλιστα να εισαχθεί για συζήτηση και λήψη απόφασης ως ένα …επιπλέον θέμα στα 70 της πρόσκλησης χωρίς καν να είναι ενημερωμένοι για το περιεχόμενό του οι Δημοτικοί Σύμβουλοι!
Μετά από παρέμβαση του επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή», Χρίστου Πούλιου, ο οποίος αντέδρασε έντονα για την προχειρότητα και την απουσία σοβαρότητας και δημοκρατικών διαδικασιών στη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος, το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010 διατέθηκε σε έντυπη μορφή για την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων προτού εισαχθεί για απόφαση σε επόμενη συνεδρίαση. Τις παρατηρήσεις τους και προτάσεις τους έχουν προθεσμία να τις κάνουν μέχρι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Αίτημα του κ. Πούλιου είναι αυτή η συνεδρίαση να είναι ειδική με μόνο θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Κατόπιν, δε, αιτήματός μας, οι «Πολίτες για την Αλλαγή» εξασφαλίσαμε ψηφιακό αντίγραφο προκειμένου να ενημερώσουμε μέσα από την ιστοσελίδα www.polites- allagi.gr την κοινή γνώμη της Ξάνθης δίνοντάς της δυνατότητα παρέμβασης. Χρονικό περιθώριο για την κατάθεση παρατηρήσεων και προτάσεων επί του περιεχομένου του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2010 του Δήμου, υπάρχει μόνον μέχρι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου.
Καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης».

Σχετικά Άρθρα