Γενική

«Νέα εποχή» για πιάτσες ταξί στην Ξάνθη

28 ης Οκτωβρίου, «παραλία» και Θερμοπυλών οι νέες πιάτσες

Η εξέλιξη των εργασιών για την ενοποίηση των πλατειών, δεν αλλάζει μόνο το χάρτη της πόλης, αλλά αλλάζει και το χάρτη στις πιάτσες των ταξί.
Καταργήθηκε οριστικά λοιπόν η πιάτσα των ταξί στην Ηρώων, καθώς και στη Μιχαήλ Βόγδου, η οποία είχε καταργηθεί λίγους μήνες πριν. Οι καινούργιοι χώροι στάθμευσης των ταξί της πόλης μας πλέον είναι η 28 ης Οκτωβρίου, μπροστά στην εμπορική τράπεζα, η Βασιλίσσης Σοφίας, στη λεγόμενη «παραλία», ενώ σε λίγες μέρες δημιουργείται και μια πιάτσα στην οδό Θερμοπυλών. Οι νέες πιάτσες, φαίνεται προς το παρόν, ότι είναι αρκετά λειτουργικές και εξυπηρετούν το ενδιαφερόμενο κοινό.
Γιώργος Σαμπανίδης: «Στις νέες πιάτσες παρκάρουν προς το παρόν και αυτοκίνητα»
Οι θέσεις και των τριών νέων χώρων στάθμευσης ταξί, ανέρχονται στις 21, με τις 17 να χρησιμοποιούνται ήδη και τις τέσσερις να υπολείπονται από την πιάτσα της Θερμοπυλών, η οποία θα «ανοίξει» τις προσεχείς ημέρες.
«Μέχρι στιγμής, έχουμε πάρει τις δύο καινούργιες πιάτσες των ταξί. Η μία είναι στην 28 ης Οκτωβρίου, η οποία θα φιλοξενεί εφτά ταξί και η άλλη είναι στην «παραλία», όπου εκεί θα βρίσκονται δέκα ταξί. Από εβδομάδα, ανοίγουμε και την πιάτσα στη Θερμοπυλών, η οποία θα έχει τέσσερις θέσεις ταξί. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και στις δύο καινούργιες θέσεις μας, είναι ότι παρκάρουν και αυτοκίνητα Ι.Χ., με αποτέλεσμα να μην μπορούμε εμείς, να μπούμε μέσα στην πιάτσα. Ενημερώνουμε φυσικά τους οδηγούς, οι οποίοι προς το παρόν δε γνωρίζουν τα όρια της νέας πιάτσας», είπε ο Πρόεδρος των Οδηγών Ταξί Νομού Ξάνθης Γιώργος Σαμπανίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμπανίδη οι νέες πιάτσες είναι 100% νόμιμες, αφού έχουν περάσει από Νομαρχιακό και Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το θέμα δημοσιεύτηκε και σε Φ.Ε.Κ.
Οι οδηγοί ταξί, ύστερα από κυκλοφοριακή μελέτη που θα πραγματοποιηθεί, είναι πιθανόν να αναζητήσουν νέες πιάτσες, οι οποίες θα εξυπηρετούν καλύτερα τον κόσμο.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα