Γενική

Έτοιμος να υποδεχθεί το χειμώνα

Ελέγχθηκε ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Στον εξαμηνιαίο έλεγχο τέθηκε ο μετεωρολογικός σταθμός ιδιοκτησίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται στο όρος της Πεντέλης.
Ο μετεωρολογικός σταθμός βρίσκεται εγκατεστημένος στο βιολογικό καθαρισμό Ξάνθης από το καλοκαίρι του 2008, δίνοντας καθημερινά στο Ε.Α.Α κλιματικά στοιχεία για την περιοχή μας.
Το πρωί της Δευτέρας, μέλη της «Hellasweather», βρέθηκαν στο χώρο, όπου βρίσκεται ο μετ. σταθμός και προέβησαν στις κατάλληλες ενέργειες καλιμπράρισης του σταθμού, ο οποίος είναι έτοιμος να καταγράψει λεπτομερώς το χειμώνα 2009- 2010. Ο μετεωρολογικός σταθμός δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και στην ουσία έγινε ένας απλός έλεγχος.
Ο Δήμος Ξάνθης παραχώρησε με χαρά ένα χώρο, μέσα στο οικόπεδο του βιολογικού και πραγματοποίησε και τις απαραίτητες μικροεπεμβάσεις σε αυτόν.
Η πρωτοβουλία εγκατάστασης του μετ. σταθμού στην πόλη μας ανήκει σε μέλη της πανελλήνιας οργάνωσης ερασιτεχνών μετεωρολόγων «Hellasweather» και έχει ως σκοπό την ακριβέστερη καταγραφή μετεωρολογικών στοιχείων, για τη βελτίωση της πρόγνωσης για την πόλη της Ξάνθης, η οποία δίνεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του αστεροσκοπείου www.meteo.gr.
Τα στοιχεία του παρουσιάζονται online στο διαδίκτυο στη σελίδα www.meteo.gr/stations/xanthi, καθώς και στη σελίδα www.metar.gr.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα