Γενική

Αλωνίζουν οι «μακρυχέρηδες» στο παζάρι της Ξάνθης

Κρούσματα κλοπών κάθε Σάββατο

Συνεχόμενα είναι πλέον τα κρούσματα κλοπών κάθε Σάββατο στο παζάρι της Ξάνθης, αφού οι «μακρυχέρηδες» αλωνίζουν στην κυριολεξία, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Αρκετά είναι τα κρούσματα κάθε μήνα, τα οποία μάλιστα παρουσιάζουν μια αυξητική τάση, γεγονός που ανησυχεί, όχι μόνο τους επισκέπτες του παζαριού, αλλά και τις υπηρεσίες της πόλης.
Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο έγιναν γνωστά δύο κρούσματα περίπτωσης κλοπής πορτοφολιού στο παζάρι, εκ των οποίων, στη μία των περιπτώσεων μια γυναίκα, έχασε πάνω από 1.000 ευρώ, τα οποία για κακή της τύχη τα είχε επάνω της για συγκεκριμένη αγορά αντικειμένου.
«Πρέπει να έχεις τα μάτια σου 14. Δεν καταλαβαίνεις πότε και πώς γίνεται το κακό. Κρατούσα την τσάντα μου παραμάσκαλα και όταν χρειάστηκε κάτι να βγάλω από αυτήν, η τσάντα «έκανε φτερά», μέσα σε δευτερόλεπτα», είπε η γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα των μακρυχέρηδων, που λυμαίνονται το ξανθιώτικο παζάρι.
Η αστυνομία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει, δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και οι κλοπές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Σαββατιάτικου παζαριού.
Για κάποιους συμπολίτες μας, το κακό έχει παρά γίνει και ζητούν τη συνεχόμενη φύλαξη του παζαριού, προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα