Γενική

«Οι καταναλωτές δεν μπορούν να προσεγγίσουν την αγορά της Ξάνθης»

Γιατί είναι αντίθετοι οι μικρομεσαίοι και οι μικροί επιχειρηματίες της Ξάνθης, στη δημιουργία εμπορικών κέντρων;- Δηλώσεις Προέδρου ΟΕΒΕΞ

Η δημιουργία νέων εμπορικών κέντρων- πολυχώρων, έχει χωρίσει την κοινή γνώμη της Ξάνθης, σε δύο «στρατόπεδα».
Οι πολίτες, οι οποίοι ακούνε το νέα εμπορικά κέντρα, ως κάτι καινούργιο για την Ξάνθη, χωρίς να επηρεάζει τα συμφέροντά τους, είναι υπέρ της δημιουργίας εμπορικών κέντρων. Υπάρχουν όμως και οι επιχειρηματίες της πόλης μας, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, με την έλευση αυτών των πολυχώρων, αφού όπως λένε μπαίνει σε κίνδυνο η κίνηση στα καταστήματά τους.
Η «ΧΝ» μίλησε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων του Νομού Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος ανέφερε το λόγο, για τον οποίο οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δε θέλουν τη δημιουργία αυτών των εμπορικών κέντρων.
Οι πολίτες της Ξάνθης, βλέποντας τη νέα όψη του κέντρου, όπως αυτή άρχισε να φαίνεται από την πορεία των έργων ενοποίησης των πλατειών, αρέσκονται ολοένα και περισσότερο, ανυπομονώντας να παραδοθεί, λέγοντας μάλιστα ότι «θα χαίρεσαι να περπατάς», άποψη, την οποία συμμερίζεται και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.
Ωστόσο ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, δήλωσε τα ακόλουθα: «Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι πολύ μικροί επιχειρηματίες της πόλης μας, είναι αντίθετοι στη δημιουργία αυτών των πολυχώρων, όχι γιατί θέλουν να περιχαρακώσουν τις επιχειρήσεις τους, να διαφυλάξουν τα κεκτημένα ή γιατί θέλουν τους καταναλωτές μοναδικό κτήμα τους, αλλά αυτό συμβαίνει διότι στο κέντρο της πόλης έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις, οι οποίες δυστυχώς μόνο κακό προξενούν στο οικονομικό γίγνεσθαι και στον εμπορικό ιστό».
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Σωτήρη Τσιακίρογλου, έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους, για πεζοδρομήσεις, για διευθέτηση της κυκλοφορίας και για χώρους στάθμευσης, με σκοπό την ευκολότερη πρόσβαση των καταναλωτών, στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται και ο κύριος όγκος των εμπορικών καταστημάτων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταναλωτές δεν μπορούν να προσεγγίσουν το κέντρο της Ξάνθης, ενώ μίλησε και απώλεια τουριστών, αφού τα τουριστικά λεωφορεία δεν μπορούν να σταθμεύσουν κοντά στο κέντρο της πόλης.
Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ. όμως, αναφέρθηκε και στους καταναλωτές, για τους οποίους είπε: «Οι καταναλωτές λένε, ότι «εμείς θέλουμε πλουραλισμό. Θέλουμε κάτι άλλο. Θέλουμε να δοκιμάσουμε τους πολυχώρους και να δούμε τις τιμές αυτών». Εμείς λέμε ότι, οι καταναλωτές έχουνε δίκαιο, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι οι πολυχώροι αυτοί έχουνε πολύ υψηλά ενοίκια και οι τιμές στα αγαθά είναι αρκετά υψηλότερες μέσα στους πολυχώρους».
Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα κατοίκων της Ξάνθης, η νέα όψη της πλατείας, θα δώσει οπωσδήποτε άλλο αγοραστικό ενδιαφέρον στο κέντρο της πόλης.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα