Γενική

Το κύκνειο άσμα του Φίλιππου Τσαλίδη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Φίλιππος Τσαλίδης στα ΜΜΕ

Τους λόγους για τους οποίους δε συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ο Φίλιππος Τσαλίδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το απόγευμα της Δευτέρας, σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.
Ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Τσαλίδης, ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου, με αναφορά στην επιστολή, την οποία είχε αποστείλει τον περασμένο Σεπτέμβριο, στον κ. Αγγέλου, με κοινοποίηση αυτής, στον κ. Ζαγορίτη.
«Η επιστολή Τσαλίδη στο Γιάννη Αγγέλου, Δ/ντη του Πολιτικού Γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή»
Ο κ. Τσαλίδης στην επιστολή του ανέφερε: «Φίλε Γιάννη, σε επιστολή που σου είχα απευθύνει στις 31 Μαρτίου 2008, είχα εκθέσει αναλυτικά τα δεδομένα, σε σχέση με το Νομό Ξάνθης, όπου πολιτεύομαι, με στόχο τη συγκράτηση και αύξηση των ψηφοφόρων της παράταξής μας, μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2007. Από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, προσπάθησα να εμπνεύσω στον κόσμο της Ξάνθης και κυρίως στους ψηφοφόρους μας, την αισιοδοξία ότι, ο Νομός μας τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης από την κυβέρνηση και την προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον. Ωστόσο τα γεγονότα που μεσολάβησαν έκτοτε και στα οποία ενεπλάκη το όνομα του τότε υπουργού Αλέκου Κοντού, οδήγησαν σε μεγάλη επιδείνωση του κλίματος στην τοπική κοινωνία, απέναντι στην παράταξή μας. Στο δικό μας Νομό εξάλλου βρίσκεται η Βιστωνίδα και εντοπίζεται η διαμάχη με το Βατοπέδι. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, δυστυχώς επιβεβαίωσε αυτήν την κρίση του κόσμου προς την παράταξή μας. Με βάση τα δεδομένα αυτά, καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η δική μου προσωπική και πολιτική θέση, σε περίπτωση που ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο και Αλέκος Κοντός. Το κόμμα θα οδηγηθεί σε πανωλεθρία και δεν είναι δυνατόν «εμείς να άγωμεν, γνωρίζοντάς το». Για το λαό της Ξάνθης, η δική μου παρουσία επιλαμβάνεται ως αντίβαρο και ως εναλλακτική- επουδενεί συμβατή- υποψηφιότητα όπως εκείνη του Αλέκου Κοντού. Επειδή όπως δήλωσα ευθαρσώς και στο παρελθόν, η ενασχόλησή μου με την πολιτική δεν αποτελεί αυτόν το σκοπό, μου είναι αδύνατον να είμαι υποψήφιος, σε περίπτωση που είναι υποψήφιος και ο Αλέκος Κοντός. Η απόφασή μου αυτή δε σχετίζεται με το πρόσωπό του, ούτε αποτελεί έμμεση κρίση. Είναι ζήτημα δικής μου προσωπικής αξιοπρέπειας και συνέπειας, αλλά και πολιτικού ρεαλισμού, ως προς το πολιτικό κόστος, ως προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή. Θα παραμείνω όμως απλός στρατιώτης της παράταξης και από αυτήν τη θέση θα δώσω τον αγώνα για τη νίκη μας, με την ίδια αφοσίωση, όπως πάντα».
Φίλιππος Τσαλίδης: «Δηλώνω παρών πολιτικά και επίσης δηλώνω ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας»
Ο κ. Τσαλίδης ανέφερε ότι όφειλε να δώσει συνέντευξη τύπου, για να μάθει ο λαός της Ξάνθης, γιατί δε συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και τι ακριβώς συνέβη εκείνες τις μέρες.
«Όφειλα πολύ περισσότερο να δώσω μια συνέντευξη τύπου για όλου εκείνους, οι οποίοι με στήριξαν, με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Δηλώνω παρών πολιτικά και επίσης δηλώνω ότι θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις, στην αναγέννηση της παράταξής μας, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό επίπεδο, μετά τη βαριά ήττα, που υπέστη η ΝΔ στις εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Τσαλίδης.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα