Γενική

Συντονίζουν τον αγώνα τους οι Ξανθιώτες εργαζόμενοι στα Stage

Τα πρώτα τους βήματα στην προσπάθεια συντονισμού των ενεργειών τους και των αντιδράσεων τους, έκαναν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Stage σε υπηρεσίες του νομού Ξάνθης. Πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, στην οποία μετείχαν περίπου 100 άτομα, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία και τη αγανάκτησή τους για τις κυβερνητικές αποφάσεις για το μέλλον των stage. Παράλληλα, μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο, προχώρησαν στην εκλογή συντονιστικής επιτροπής, καθώς και την αποχή όλων των εργαζομένων από τα καθήκοντά τους για χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή καθώς και τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Επίσης αποφασίστηκε η οργάνωση κατά υπηρεσία ώστε να υπάρχει τουλάχιστον από ένας εκπρόσωπος ώστε να γίνει και μια πρώτη καταγραφή των απασχολουμένων.
Οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ του νομού, με τα προγράμματα Stage εμφανίζονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά την ανατροπή των αποφάσεων της κυβέρνησης για την κατάργηση των προγραμμάτων στο δημόσιο τομέα, ζητώντας όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής «τη μόνη δίκαιη λύση δηλαδή μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πλήρη δικαιώματα όλων των εργαζομένων STAGE και κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης από τώρα και στο εξής».
Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα, ζητούν δικαιότερη αντιμετώπιση από την πολιτεία, αφού όπως τονίζουν επί σειρά ετών προσέφεραν ανελλιπώς υπηρεσίες στον φορέα, και σήμερα βρίσκονται στα πρόθυρα της εξόδου, χωρίς καν να μπορούν να πάρουν ταμείο ανεργίας.
Την συμπαράστασή τους στους συμβασιούχους δήλωσαν με τη παρουσία τους ο Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας Αλέκος Κοντός, ο Πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Ξάνθης Σπύρος Παπαχρήστου, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ Δημοσίου, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ενώ παρόντες στην συγκέντρωση ήταν ο και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σχετικά Άρθρα