Γενική

Πρόεδρος Κοτύλης: «Υπάρχουν αναδρομικά που δεν πλήρωναν»

Παράπονα κατοίκων της Κοτύλης, τα οποία αφορούν στους υπέρογκους λογαριασμούς του νερού

Θυμωμένοι και εκνευρισμένοι δηλώνουν οι κ άτοικοι της κοινότητας Κοτύλης Ξάνθης, οι οποίοι είδαν τους λογαριασμούς του νερού, να είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένοι».
Τα παράπονά τους μάλλον, δε σταματούν εκεί, αφού όπως οι ίδιοι λένε δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός της χρέωσης, σε κάθε άτομο της οικογένειάς τους. Σύμφωνα με τους κατοίκους του ορεινού οικισμού, ο λογαριασμός, ο οποίος εστάλη από την αρμόδια υπηρεσία είναι πολύ «διογκωμένος» στα χρήματα, φτάνοντας το ποσό των διακοσίων ευρώ, για κάθε μέλος της οικογένειας, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, χωρίς μάλιστα να κατοικούν καν στο χωριό.
Η εφημερίδα «XANTHINEWS», μίλησε με τον Κοινοτάρχη Κοτύλης Μουσταφά Χόμκο, ο οποίος έχει αντίθετη γνώμη. Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Οι λογαριασμοί αυτοί είναι κανονικοί. Το ποσό είναι μεγάλο, γιατί δεν πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχουν μέσα στο λογαριασμό αναδρομικά. Αν δεν πληρώσουν και φέτος, του χρόνου θα έρθει λογαριασμός ακόμη μεγαλύτερος χρηματικά. Δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο ή το παράνομο. Όσον αναφορά στην κατά κεφαλήν χρέωση, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σε μία αυλή μπορεί να υπάρχουν τέσσερις ή και πέντε οικογένειες. Στην καθεμιά οικογένεια έρχεται ο λογαριασμός και όχι στον καθέναν», είπε ο Κοινοτάρχης Κοτύλης Μουσταφά Χόμκο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λογαριασμός του νερού είναι τριάντα ευρώ το χρόνο, αλλά υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι δεν πληρώνουν εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα το ποσό να μένει ανεξόφλητο και να συμπεριλαμβάνεται στους νέους λογαριασμούς.
Το θέμα όμως με το νερό είναι πιο βαθύ στην ορεινή μας περιοχή και συγκεκριμένα είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης. Άραγε μήπως γι αυτό παραμένουν απλήρωτοι λογαριασμοί;

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα