Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Δεκαπέντε ημέρες πριν την πραγματοποίηση του έκτακτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας όπου και θα αποφασισθεί η αλλαγή του καταστατικού για την εκλογή προέδρου, ο Κυριάκος Μπαμπασίδης πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας, στέκεται κριτικά απέναντι στην ήττα της 4ης Οκτώβρη και των αιτιών που οδήγησαν σε αυτή, αλλά και στις εργασίες του συνεδρίου και την επιλογή του νέου αρχηγού. Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης μιλά για τα βήματα που πρέπει να γίνουν μέσα στο συνέδριο, ώστε η Νέα Δημοκρατία να βρει την χαμένη εμπιστοσύνη της στην κοινωνία, αλλά και για την ενότητα του κόμματος.
Παρατηρητής της Θράκης

Μπορεί η Ν.Δ. να ψάχνει για νέο αρχηγό, αλλά το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλώρη για νέο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, που θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Ραγκούση. -Μεγάλες ελπίδες έχει ο νέος Ξανθιώτης βουλευτής Σωκράτης Ξυνίδης που ήταν η έκπληξη των εκλογών στο γειτονικό μας νομό. -Φυσικά ο κ.Ξυνίδης έχει την πείρα, αλλά διαθέτει και φρεσκάδα καθώς και το νέο πρόσωπο που θέλει να δώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. -Θεωρείται ο επικρατέστερος με ανταγωνιστές τον Βασίλη Τόγια και τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο. -Ας μην ξεχάσουμε όμως ότι ο Σωκράτης Ξυνίδης έχει και την στήριξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που τον τίμησε στις προηγούμενες εκλογές με την τοποθέτηση του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. -Καιρός λοιπόν είναι να πρωταγωνιστήσει και η Θράκη σε κυβερνητικές θέσεις αλλά και στα κεντρικά των κομμάτων. -Ξεκίνησε μια παράδοση από την προηγούμενη κυβέρνηση και καλό είναι να συνεχιστεί.
Ο Χρόνος

Προεκλογικές χαριστικές αναθέσεις χιλιάδων ευρώ !!! Την γνωστή, συνήθη και σίγουρη μέθοδο της ανάθεσης εργολαβικών εργασιών με τη μορφή του κατεπείγοντος χρησιμοποίησαν σε δημόσιο οργανισμό για να δοθεί το έργο σε ευνοούμενο και προσκείμενο εργολάβο εκ… Κοζάνης. Η υπόθεση αφορά την εκτέλεση έργου με τον τίτλο «Αποκατάσταση τεχνογεωλογικών συνθηκών αστάθειας στη περιοχή διέλευσης του αγωγού υδροληψίας του φράγματος Γρατινής του ΑΗΣ / ΔΕΗ Κομοτηνής». Μέχρι εδώ δεν φαίνεται τίποτα το επιλήψιμο αφού η διοίκηση του ΑΗΣ / ΔΕΗ έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να φροντίζει για την εκτέλεση έργων που σκοπό έχουν την προστασία των εγκαταστάσεων. Το επιλήψιμο είναι ότι για ένα έργο που αφορά το φράγμα της Γρατινής δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή η δημοσίευση της ανακοίνωσης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στον τοπικό τύπο αλλά προτιμήθηκε η μέθοδος της εξεύρεσης αναδόχων στην ευρύτερη περιοχή των… Αθηνών. Το έργο, φυσικά, χαρακτηρίστηκε… κατεπείγον προκειμένου να μην δοθεί δημοσιότητα και να ανατεθεί η εκτέλεση του έργου με τη μέθοδο της συγκέντρωσης των πρόχειρων προσφορών από τρεις προσκείμενους εργολάβους. Η διοίκηση του ΑΗΣ / ΔΕΗ Κομοτηνής προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες και ενδεχομένως και την παρέμβαση του Εισαγγελέα, για την εξόφθαλμη παρατυπία μεθόδευσε ώστε οι επαφές με τους εργολάβους να γίνει μέσω υπηρεσιών της… Αθήνας.
Φωνή της Ροδόπης

Το θλιβερό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και η πανηγυρική άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία έφεραν τη γαλάζια παράταξη στην κόψη του… ξυραφιού. Μετά τα 5,5 χρόνια εξουσίας και τον εφησυχασμό, επέστρεψε στο νεοδημοκρατικό «στρατόπεδο» η γκρίνια, η εσωστρέφεια και η κατήφεια, στοιχεία που έφθασαν στο φόρτε τους από την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος και να ορίσει έκτακτο συνέδριο αρχές του άλλου μήνα για την εκλογή νέου αρχηγού.
Ξυράφι

Σχετικά Άρθρα