Γενική

Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει

Αυστηρές εντολές του Χρυσοχοϊδη προς τους Αστυνομικούς Διευθυντές για την προστασία των πολιτών

Αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα στον τομέα της ασφάλειας είναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης, δείχνοντας πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε συνάντηση των Αστυνομικών Δ/ντών όλης της χώρας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, όπου έγινε καθαρό ότι από δω και πέρα δε σβήνεται καμία κλήση όταν η τροχαία παράβαση βάζει σε κίνδυνο ζωή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι μόνο παράνομη στάθμευση θα μπορεί να σβηστεί αλλά και εδώ τέθηκε περιορισμός στο 5% και μόνο αν διαπιστωθεί υπερβάλλων ζήλος από το όργανο που βεβαίωσε την παράβαση ή εξαιρετική ανάγκη για τον οδηγό που πάρκαρε παράνομα, επίσκεψη σε γιατρό φαρμακείο ή βλάβη του οχήματος !!!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας μέσα από την Αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης όχι μόνο θα ενταθούν οι έλεγχοι, ειδικά στο κράνος οι αστυνομικοί θα είναι αμείλικτοι, αλλά και καλούν άτυπα τους συμπολίτες μας να μην προσέρχονται στην ΑΔ Ξάνθης για οποιαδήποτε συζήτηση σβησίματος κλήσεων «θα ρθουν τσάμπα, όποια κλήση βεβαιωθεί θα πληρωθεί, τελεία και παύλα» μας είπε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Δόγμα μηδενικής ανοχής
Δόγμα μηδενικής ανοχής και στους παραβάτες οδηγούς επιβάλλει ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Ο νέος υπουργός, στο νεοσύστατο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνάντηση που είχε με τους Αστυνομικούς Διευθυντές της Περιφέρειας ανακοίνωσε ότι πλέον κλήσεις που κόβονται δεν σβήνονται. «Από τη στιγμή που η παράβαση βεβαιωθεί θα πληρωθεί όπως και να έχει το πράγμα. Οι πολίτες που θα δεχθούν κλήση να μην κάνουν τον κόπο να έρθουν μέχρι εδώ με σκοπό να τη διαγράψουμε γιατί το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να χάσουν το χρόνο τους», δήλωσε κατηγορηματικά η ίδια πηγή. Το ίδιο κατηγορηματικός ήταν και για την κατάργηση της βουλευτικής παρέμβασης μέσω της οποίας ορισμένοι πετυχαίνουν το πολυπόθητο σβήσιμο της κλήσης. «Οι μόνες παραβάσεις που επιτρέπεται να επανεξεταστούν είναι οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση αλλά και αυτές μόλις σε ένα ποσοστό 5% θα μπορούν να ακυρωθούν. Κλήσεις για θέματα όπως κράνος, ζώνη, ταχύτητα, αλκοόλ, παράνομες προσπεράσεις και γενικά για παραβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές δεν θα ακυρώνονται σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο», σημείωσε παραδεχόμενος ότι πολλές φορές η Αστυνομία υποχρεώθηκε να διαγράψει κλήσεις είτε μετά από βουλευτικές παρεμβάσεις είτε από παρεμβάσεις άλλων πολιτικών προσώπων. Παρεμβάσεις που βέβαια εντείνονται σε προεκλογικές περιόδους. «Τώρα όλες οι παραβάσεις θα αντιμετωπίζονται όπως αυτές για το αλκοόλ που δε χωρούσε καμία παρέμβαση», τόνισε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας μέχρι και τη δυνατότητα ελαφρύτερης ποινής στους παραβάτες.
Να προσέχουν ιδιαίτερα οι νεαροί
Στόχος της ΑΔ Ξάνθης είναι να περιορίσουν τα θανατηφόρα τροχαία όσο το δυνατόν περισσότερο. Γι αυτό και θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις ηλικίες από 15 έως και 25 που είναι και οι πιο επικίνδυνες για την πρόκληση κάποιου σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Από την πλευρά της τροχαίας και για τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με αυξανόμενο ρυθμό σε σχέση με ότι γινόταν προεκλογικά. Επειδή βέβαια τα πρόστιμα είναι βαριά και πλέον δε θα υπάρχει η δυνατότητα εκπτώσεων ή διαγραφών, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες συστάσεις ώστε τα όργανα της τάξης να δείχνουν υπευθυνότητα και σύνεση αποφεύγοντας την ακραία εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. Μακάρι τα αυστηρά μέτρα να αποδώσουν στην ουσία και όχι μόνο στο να γεμίσουν τα συρτάρια του κρατικού κορβανά).

Σχετικά Άρθρα