Γενική

Παγκόσμια συνάντηση προσκόπων στο ίντερνετ και σε ραδιοσυχνότητες

Με την υποστήριξη του Δήμου Βιστωνίδος και τη συμμετοχή 150 παιδιών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο Σέλινο.
Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ξάνθης με την υποστήριξη του Δήμου Βιστωνίδος και του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ν. Ξάνθης ΤΗΛΕΘΡΑ, θα συμμετέχει και φέτος στην μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπική Κίνησης το 52 o Παγκόσμιο Τζάμπορη των Αιθέρων / 13 o Τζάμπορη στο Internet (Jamboree- On- The- Air /Jamboree- On- The- Internet). Θα συμμετέχουν περίπου 150 παιδιά από τον Νομό, ενώ το πρόγραμμα θα είναι εμπλουτισμένο με παιχνίδια υπαίθρου και φυσικά μια περιβαλλοντική ενημέρωση από το διδακτικό προσωπικό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Οι Πρόσκοποι θα κατασκηνώσουν στο Κ.Π.Ε. το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009, μετά από ευγενική παραχώρηση του χώρου από τη Διεύθυνσή του, και θα επικοινωνήσουν σε ραδιοσυχνότητες και στο διαδίκτυο με αδελφούς Προσκόπους από όλο τον κόσμο.
Το Τζάμπορη των Αιθέρων / Τζάμπορη στο Internet από το 1957 πραγματοποιείται ετησίως και λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μέσω των βραχέων κυμάτων ή με τη χρήση του INTERNET μεταξύ τους, ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Σχετικά Άρθρα