Γενική

Σε δύο στρατόπεδα χωρισμένοι οι κάτοικοι

Προβλήματα με τους κάδους απορριμμάτων αντιμετωπίζουν κάτοικοι του συνοικισμού της Ρέμβης

Με σημαντικά προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τους κάδους απορριμμάτων στην περιοχή της Ρέμβης, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι, κάτοικοι του συνοικισμού.
Τα προβλήματα αυτά δεν αφορούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, από την αρμόδια υπηρεσία, αλλά στον παραλογισμό ορισμένων κατοίκων, οι οποίοι δε θέλουν τους κάδους, μπροστά στα σπίτια τους. Σύμφωνα λοιπόν με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η αρμόδια υπηρεσία, ενώ έχει τοποθετήσει τους κάδους σε ορισμένα σημεία των δρόμων, αυτοί δε βρίσκονται ποτέ στη θέση τους, αφού κάποιοι τους μετακινούν, λέγοντας ευθαρσώς, ότι δεν τους θέλουν μπροστά στην πόρτα τους.
«Ενώ οι κάδοι υπάρχουν και είναι μάλιστα αρκετοί, δεν έχουμε ποτέ κάδους, γιατί κάποιοι δεν τους θέλουν. Τι θα γίνει όμως; Κάπου πρέπει να είναι και αυτοί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το χειμώνα τους παίρνει ο αέρας και τους μετακινεί, μιας και δε βρίσκονται στις θέσεις, που έχουν οριστεί», λέει ο κ. Δημήτρης, κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει: «είμαστε χωρισμένοι. Οι μισοί, μαλώνουμε με τους άλλους μισούς».
Οι κάτοικοι της Ρέμβης όμως, επεσήμαναν και μια παράλειψη, η οποία έχει να κάνει με τα καινούργια πεζοδρόμια, που κατασκευάζονται στην περιοχή και αφορά στις θέσεις των κάδων.
«Κάνουνε καινούργια πεζοδρόμια, χωρίς θέσεις για κάδους»
Στην περιοχή της Ρέμβης, λαμβάνει χώρα το έργο για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, το οποίο υπάγεται στο γενικότερο σχέδιο ανάπλασης πεζοδρομιών, στο Δήμο Ξάνθης. Μεγαλύτερα πεζοδρόμια με καινούργιες πλάκες πιο ευκολοδιάβατες, είναι το αποτέλεσμα του έργου, το οποίο όμως, σύμφωνα με τους κατοίκους του συνοικισμού της Ρέμβης, παρουσιάζει μια έλλειψη στην περιοχή τους.
«Φτιάχνουν τα πεζοδρόμια, χωρίς να κατασκευάζουν θέσεις για τους κάδους. Ξέρετε πόσες φορές κυνηγάμε τους κάδους, όταν φυσάει; Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές, στις οποίες οι κάδοι έχουν δημιουργήσει ζημιές είτε σε αυτοκίνητα, είτε σε τοίχους», αναφέρουν οι κάτοικοι, ζητώντας συγχρόνως από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στην κατασκευή θέσεων για τους κάδους.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα